UBB a obtinut prima acreditare internațională a studiilor economice

Scris de 

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai va semna un acord de parteneriat cu CIMA – Chartered Institute of Management Accountants, care certifică prima acreditare internațională a studiilor economice de la UBB.

 

Documentul va fi semnat de către acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, și David Rowsby, directorul regional pentru Europa a CIMA, în prezența prof. dr. Dumitru Matiș, decanul Facultății de Stiințe Economice și Gestiunea Afacerilor și a membrilor Consiliului Facultății. 

 

CIMA este o organizație internațională care oferă certificări profesionale de renume mondial în domeniul financiar – contabil. CIMA este determinată să îmbunătăţească profesia de contabil, adaptându-și în permanență calificările oferite, cerințele profesionale necesare și dezvoltând continuu programele oferite pentru a satisface cele mai ridicate standarde de relevanță în afaceri. 

 

Începând cu acest an universitar, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor încheie primul parteneriat în domeniul contabilității afacerii cu CIMA, parteneriat ce reprezintă, în fapt, o recunoaștere internațională a studiilor realizate în cadrul facultății. Studenții FSEGA din cadrul programelor de studii nivel licență au șansa de a primi la terminarea studiilor recunoașterea CIMA prin CIMA Certificate in Business Accounting (CIMA – CBA), iar studenții la nivel master, CIMA Diploma in Management Accounting (CIMA-DMA).

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.