Guvernul francez ofera burse de studiu pentru masteranzi si doctoranzi

Scris de 

Institutul Francez din România şi Ambasada Franţei în România organizează o nouă sesiune de selecţie pentru bursele finanţate de Guvernul Francez.

 

La aceste burse pot aplica studenţii înscrişi la master sau doctorat care doresc să studieze în Franţa, în anul universitar 2016-2017. Durata mobilităţii este între 5 şi 10 luni pentru masteranzi, respectiv 12 luni pentru doctoranzi. Termenul limită de înscriere este 28 februarie 2016.

 

Studenţii care doresc să aplice la bursele Guvernului Francez trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate:

  • să aibă naţionalitatea română,
  • să cunoască foarte bine limba franceză sau engleză (în funcţie de programul de formare la care vor să aplice),
  • să aibă nivel academic minim: master 1 pentru bursa master 2, master 2 pentru bursa de doctorat.

 

Candidaţii selectaţi vor beneficia de o bursă în valoare de 615 euro/lună pentru masterat şi 1060 euro/lună pentru doctoratele realizate în cotutelă.

 

De asemenea, bursierii vor fi scutiţi de taxele universitare (până la 6100 euro/an) şi vor beneficia de cazare în căminele studenţeşti, de asigurare socială şi de sănătate şi indemnizaţii pentru achiziţionarea unui computer şi a bibliografiei de studiu.

 

Mai multe informaţii despre Bursele Guvernului Francez se găsesc aici şi la adresa:www.institutfrancais.ro.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.