Filmul „Morometii” ar putea avea si continuarea

Scris de 

Stere Gulea scris un scenariu care ar putea să se transforme în „Moromeţii 2” dacă vor exista surse de finanţare. Anunţul a fost făcut de Stere Gulea la Teatrul Act din Bucureşti, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea şi la 60 de ani de la apariţiacărţii lui Marin Preda.

 

Regizorul Stere Gulea ar vrea să afle şi care este părerea publicului despre ideea de a face acest film. Drept urmare, spectatorii au fost invitaţi să completeze un chestionar, prin care erau sugerate posibile alternative pentru noul film.

 

„Eu am scris o primă variantă, în vara asta. A fost o întâmplare. Astă vară, plecasem să scriu un alt scenariu şi nu-mi ieşea şi, la un moment dat, din teamă că nu mai pot scrie, am început să scriu despre «Moromeţii 2», ca exerciţiu. Mergea şi atunci m-am decis şi l-am scris ferindu-mă de soţia mea, care era convinsă că scriu la scenariul pentru care mă dusesem să scriu", a declarat Stere Gulea, menţionând că nu s-a decis încă dacă filmul va fi făcut alb-negru sau color, în cazul în care va fi realizat.

 

"Mi-e greu să răspund dacă un film ca ăsta mai interesează în ziua de azi. Eu l-am plasat ca acţiune, în prima variantă a scenariului, în anii '45 - '46, imediat după război. De ce? Pentru că eu găsesc că este o perioadă extrem de interesantă şi necunoscută. E perioada în care oamenii trăiseră într-o societate democratică, aşa cum era ea, românească, cu toate imperfecţiunile ei, dar era o societate democratică, trăiseră cu dreptul la proprietate, libertatea de a vorbi şi toate lucrurile astea esenţiale, şi acum începeau să vadă că unele lucruri sunt interzise, puse sub semnul întrebării. Este această perioadă de la democraţie la dictatură, iar oamenii ca Moromete încep să se întrebe ce se întâmplă, caută răspunsuri la această situaţie, la această stare de lucru şi din cauza asta mi se pare mie că este o perioadă extrem de interesantă, care se duce până în momentul în care se întâmplă colectivizarea, când ţăranul român dispare", a mai spus Stere Gulea.

 

Sursa: mediafax.ro, reportervirtual.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.