Stresul din sesiune este cumbatut cu ajutorul cainilor la FSPAC

Scris de 

Asociația Dog Assist în colaborare cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării organizează sesiunea de iarnă a programului „Keep Calm with Dogs″ (Camera cu Câini), din anul universitar 2015-2016, program ce are ca obiectiv reducerea stresului studenților aflați în sesiune. Acțiunea este organizată cu sprijinul Catedrei de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației UBB, Facultății de Medicină Veterinară USAMV și al Societății Române de Antrozoologie.

 

În cadrul programului se vor desfășura două sesiuni de activități asistate de animale cu scopul reducerii stresului și a anxietății studenților, relaxarea și îmbunătățirea ulterioară a abilităților de învățare a acestora, dar și pentru a crește starea de bine a participanților. Programul se va desfășura în fiecare sâmbătă, pe toată perioada sesiunii de iarnă.

 

Activitățile structurate vor fi de grup și se vor desfășura în prezența și cu implicarea activă a câinilor de terapie, respectiv a câinilor aflați în programul de pregătite pentru câini de terapie ai Asociației Dog Assist și vor fi coordonate de specialiști din cadrul asociației (specialiști în terapie asistată de animale și dresaj canin, psihologi, psihopedagogi, psihoterapeuți, medici veterinari etc.).

 

Ședințele vor avea loc în perioada 23 ianuarie – 20 februarie, ora 16.30 – 17.30, respectiv 18.00 – 19.00, la FSPAC 2, Sala T1 (str. Minerilor, nr.85), iar înscrierile se vor face pe baza formularului de pe pagina www.facebook.com/DogAssist, respectiv www.dogassist.ro.

 

Programul a mai fost implementat în perioada anului universitar 2013-2014, fiind reluat în acest an pentru studenții din cadrul UBB și USAMV-CN, dar și pentru cadrele didactice. Conceput pe modelul „puppy room”, implementat în universități din țări precum Anglia, Statele Unite ale Americii sau Canada, programele de acest tip integrează interacțiunea om-animal și beneficiile aduse de aceasta în activități cu scop recreativ pentru studenți.

 

Accesul va fi liber pentru toți studenții și cadrele didactice ale Universității Babeș-Bolyai și USAMV-CN, însă se va realiza doar pe baza înscrierilor prealabile. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să apelați la:

Asociația Dog Assist, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.https://www.facebook.com/DogAssist.
 

Persoană de contact:

Camelia Mosoia, coordonator programe Asociația Dog Assist

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping