Imprimă această pagină

Un master nou in Formulation Chemistry la ITECH Franta cu multe burse disponibile

Scris de 

Şcoala franceză de ingineri ITECH începe înscrierile pentru programul Master in Formulation Chemistry – un program unic, predat în întregime în limba engleză. Acesta formează ingineri chimişti specializaţi în vopsele, cerneluri, lacuri şi răşini, foarte căutaţi pe piaţa muncii la nivel mondial.

 

Unicitatea programului constă în faptul că este sprijinit de mari companii internaţionale din industria chimică. Datorită acordurilor cu firme precum AkzoNobel şi PPG, studenţii beneficiază de burse şi ajutoare financiare, precum şi de stagii de practică în diferite ţări, de-a lungul celor trei ani de studii.

 

Cursurile se desfăşoară în Franţa. Înscrierea pentru anul academic 2016-2017 se face pe acest site, până pe data de 17 iunie 2016. Studenţii care doresc să candideze pentru o bursă trebuie să trimită, până pe 12 iulie 2016, o prezentare video în care explică ei înşişi de ce cred că ar trebui să câştige o bursă.

 

Internships

Stagiile de practică presupun minimum 11 luni de experienţă de muncă într-una din întreprinderile partenere, care ar putea chiar şi să angajeze studentul la terminarea studiilor. În funcţie de compania care recrutează studentul şi de specificul perioadei de internship, practica se poate desfăşura în Franţa sau în alte ţări.

 

Absolvenţii acestui program pot lucra în posturi foarte diverse din industria acoperirilor, de la cercetare şi dezvoltare, până la vânzări, marketing sau producţie. Ei sunt operaţionali imediat după terminarea studiilor, oferind astfel celor mai mari companii din domeniul polimerilor ocazia de a angaja tineri ingineri specialişti în formulare chimică, motivaţi să urmeze o carieră internaţională.

 

Jerome Marcilloux, Decanul ITECH, spune că “Este pentru prima data când industria noastră s-a reunit pentru a sponsoriza studenţi, plătind taxele de studii şi primindu-i chiar şi în practică. ITECH a fost întotdeauna recunoscută de către partenerii săi academici şi industriali, dar acum companiile caută la nivel local studenţi cu potenţial ridicat şi profiluri internaţionale, pentru a contribui la dezvoltarea lor la nivel european şi mondial.”

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.