Cum prelungim viata laptopului nostru?

Scris de 

Am mai spus-o deja: laptopul este cu siguranță cea mai mare avere a studentului, așa că avem tot interesul să-i purtăm de grijă. Fie el clasicul PC, fie el laptop, calculatorul tău are nevoie de întreținere și de curățare periodică pentru a funcționa optim cât mai mult timp. Vrei să știi ce anume ar trebui să faci pentru a-i prelungi viața? Iată câteva idei!

1. Aspiră praful

O metodă excelentă de a prelungi viața calculatorului tău este aceea de a aspira praful care se acumulează la suprafața sa, dar mai ales în interior. Indepărtarea prafului la cel mult șase luni este, astfel, mai mult decat recomandată.

Daca ai laptop, s-ar putea să fie nevoie sa apelezi la cineva care știe ce face, mai ales că aceste device-uri au componente care sunt mai greu de înlocuit (adică mai scumpe).

 

2. Șterge documentele, programele etc. inutile

Nu trebuie să fii specialist IT ca sa știi că toate lucrușoarele inutile pe care le-ai adunat în calculator/ laptop nu fac decât să îți mănânce memorie prețioasă (de lucru) și să îți facă device-ul să funcționeze ca o râșniță veche.

 

Sugestia noastra? Pe lângă îndepărtarea manuală a tot ce nu îți mai trebuie, mai poți instala și un CCleaner, care șterge fișierele temporare și alte lucruri de prisos.

 

3. Defragmentează calculatorul!

Nu în ultimul rând, nu ar strica să îţi defragmentezi periodic calculatorul, scăpând astfel de "resturile" de fişiere care îţi mănâncă din memorie.

 

Sursa: studenţie.ro

Sursa foto:doitwithyourpc.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.