Amazon va avea o platforma gratuita pentru Educatie

Scris de 

Amazon va avea o platformă gratuită pentru Educaţie. Şcolile şi profesorii pot să urce pe Amazon materiale educaţionale, punându-se astfel bazele unei comunităţi educaţionale care poate deveni cea mai mare din lume.

 

Platforma va funcţiona pe principiile Resurselor Educaţionale Deschise (Open Educational Resources), va fi dotată cu un sistem de rating şi va avea interfaţa comercială Amazon.com deja cunoscută scrie România Liberă.

 

La începutul acestei luni, Amazon a inaugurat  “Lista Amazon de aşteptare în Educaţie”, unde profesorii se pot înregistra pentru a fi anunţaţi când va fi funcţională platforma.

 

“Viitorul educaţiei este deschis”, anunţă prima pagină a listei. “În curând profesorii de pretutindeni vor avea acces gratuit şi nelimitat la materiale de curs de calitate pe această platformă revoluţionară”. Acestă listă de aşteptare ar putea avea legătură cu un al proiectă, numit “Amazon Inspire”, pe care compania l-a testat deja într-o versiune beta cu ajutorul mai multor şcoli din SUA. Platforma “Amazon Inspire” va fi funţională pentru public peste două sau trei luni. Ea va oferit utilizatorilor şi instituţiilor de învăţământ posibilitatea de a autopublica materiale didactice şi va da şcolilor posibilitatea să îşi urce pe platfomă librăriile electronice în întregime. Publicul va putea să îşi folosească atât propriile materiale, precum şi pe cele încărcate de ceilalţi, dar va avea şi posibilitatea de a da note şi scrie recenzii despre calitatea acestora.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.