Cum sa iti planifici eficient timpul

Scris de 

Eficienţa şi împlinirea vieţii noastre ţine de felul cum şi în ce ne investim timpul. Iată câteva sfaturi pentru cum ai putea să îți împarți timpul eficient:

 

1. Pune timp deoparte pentru a planifica

Cel mai bine este să faci aceasta de dimineaţă, când te trezeşti. Să-ţi rezervezi în fiecare zi o jumătate de oră în care să te gândeşti cum vei folosi mai eficient timpul din ziua respectivă şi să scrii totul pe hârtie. Timpul folosit pentru a-ţi gândi activităţile de peste zi te va scuti de multe eforturi zadarnice sau repetate şi te va face foarte productiv.

 

2. Dă prioritate lucrurilor importante

Sunt lucruri care ne place să le facem şi sunt lucruri pe care trebuie să le facem. Dacă vrei să le reuşeşti pe toate, dă prioritate lucrurilor importante şi nu le lăsa pe final. 

 

3. Începe cu lucrurile cele mai grele

Cum am spus la punctul anterior, există lucru care ne fac plăcere și lucruri pe care le facem din trebuință. Eşti student și ai anumite cursuri la care îţi place să te pregăteşti şi de aceea, totdeauna începi din timp cu acelea. Pe cele care le însuşeşti mai greu, le laşi pentru mai spre final, dar de multe ori nu mai ajungi niciodată să te pregăteşti la ele. Încearcă întotdeauna să începi cu sarcinile cele mai grele şi nu trece la altă sarcină până nu o termini bine pe prima. Aceasta îţi va aduce împlinire şi convingere că poți rezolva sarcini mai grele. După ce termini sarcina cea mai grea, treci la următoarea sarcină mai puţin grea. Vei rămâne foarte uimit să vezi cât de repede o să reuseşti să faci toate sarcinile şi vei primi împlinire de la aceasta.

4. Foloseşte orice clipă la calitatea ei maximă

Dacă lucrezi, depune tot efortul ca să faci lucrul calitativ. Dacă te odihneşti, fă odihna calitativă şi dacă petreci timp cu oamenii, petrece calitativ acest timp, ca să zideşti relaţii frumoase. Fă o analiză a felului cum îţi foloseşti timpul tău și spune-ne și nouă cum reușești.

 

 

Sursa foto: decibel.christuniversity.in

 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.