Sfaturi pentru soferi în Cluj

Scris de 

Șofatul poate fi o activitate tare plăcută, atunci când poți conduce fără griji. Însă, există câteva momente pentru care orice șofer trebuie să fie pregătit, indiferent  de situație. Printre acestea se numără posibilitaea de a face o pană de cauciuc, posibilitatea de a avea un accident sau cea ca mașina să se strice în timpul unei călătorii. Fiecare dintre aceste trei situații pot fi rezolvate mai rapid dacă gândești în viitor și conduci pregătit pentru eventualitatea ca una dintre acestea să ți se întâmple. Iată cum să faci asta:

O pană de cauciuc

Se poate întâmpla oricui. Treci cu mașina pe o stradă din oraș și, la un moment dat, observi că unul dintre cauciucurile tale a făcut o pană. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să tragi pe dreapta. Ca să fii pregătit pentru a remedia această problemă, trebuie să te asiguri că ai câteva unelte în portbagaj. Acestea includ: un cauciuc de rezervă, un cric, o șurubelniță și o cheie, pentru desfacerea șuruburilor. Atunci când tragi pe dreapta, nu uita să pornești avariile, pentru a semnala celorlalți șoferi că ai probleme. Totodată, încearcă să tragi pe dreapta pe un loc cât mai drept și mai vizibil, pentru ca restul participanților la trafic să te poată vedea. Un alt sfat util este să deschizi capota mașinii, acest lucru semnalizând și el că ai probleme cu mașina. Nu în ultimul rând, este recomandat să exersezi, într-un loc sigur, schimbarea cauciucurilor, pentru a putea face asta fără probleme, în situațiile de urgență.

Mașina stricată în timpul călătoriei

Unul dintre lucrurile pe care niciun șofer nu și le dorește este să i se strice mașina în mijlocul drumului. Cu toate acestea, câteodată se întâmplă și asta, iar atunci, trebuie să fii pregătit. În cazul în care nu știi sau nu poți remedia problema pe loc, va trebui să suni o echipă de tractare, ca să îți ridice mașina. Tocmai din acest motiv, este bine să ai notat undeva un număr de la o astfel de companie. Din nou, nu uita să pornești avariile mașinii și să ridici capota după ce tragi pe dreapta, pentru a semnala celorlalți șoferi că ai probleme.

Accident de mașină

Un accident de mașină nu poate fi nicidecum prevăzut, în special atunci când acesta nu este produs din vina ta. Cu toate acestea, există câteva măsuri de siguranță pe care este indicat să le ai. Centura de siguranță este obligatorie și îți poate salva viața în cazul unei coliziuni. Totodată, airbag-urile pot fi și ele evita o tragedie. Nu în ultimul rând, ține minte să nu te urci niciodată la volan sub influența alcoolului, drogurilor sau a unor medicamente care pot crea impedimente în condus. Dacă ești obosit, nu urca la volan, ca să nu riști să adormi, iar în ceea ce privește telefonul mobil sau alte device-uri, încearcă să nu le folosești decât atunci când nu conduci.

Sursă foto: © Nejron | Dreamstime.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.