Romania: penultimul loc in UE la rata de absolvire in invatamantul superior

Scris de 

Dragii noștri, se pare că weekendul vine și el cu vești destul de rele pentru țara noastră la nivel universitar. România se află pe penultimul loc în UE în ceea ce privește rata de absolvire a tinerilor în învățământul superior, conform datelor furnizate publicității în urma unui studiu Eurostat.

Într-o situație mai gravă decât România în ceea ce privește rata de absolvire în învățământul superior se află Italia, care a avut un procent de 21,7% de absolvenți în 2012.

 

În România, anul trecut, rata de absolvire a tinerilor în învățământul superior a fost de 21,8%, în creștere față de anul 2011 cu 1,4 puncte și cu 3,7 puncte față de 2010.  

 

Chiar și vecinii noștri bulgari stau mai bine la acest capitol. Anul trecut, în Bulgaria rata de absolvire în învățământul superior a fost de 26,9%, totuși în scădere cu 0,6 puncte procentuale comparativ cu anul precedent.

 

Printre țările cu cei mai mulți absolvenți de studii superioare se numără Irlanda, cu o rată de absolvire de 51,1%, Luxemburg, cu 49,6%, Lituania, cu 48,7% sau Suedia, cu 47,9%.

 

Printre țările cu cei mai multi absolvenți de studii superioare se numără Irlanda, cu o rată de absolvire de 51,1%, Luxemburg, cu 49,6%, Lituania, cu 48,7% sau Suedia, cu 47,9%.

 

Tu ce părere ai despre aceste statistici? Spune-ne și nouă printr-un comentariu.

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: thefourthrevolution.org

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.