Din toamna vei avea nevoie doar de carnetul de student pentru a merge cu trenul

Scris de 

Veste bună pentru studenţi şi elevi. Cei care folosesc zilnic trenul pentru a merge la facultate sau la şcoală vor putea cumpăra, începând cu anul universitar/şcolar 2016-2017, bilete de tren la jumătate de preţ direct cu carnetul, fără să mai aibă nevoie şi de o legitimaţie de transport. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, într-o conferinţă de presă.

 

Facilitatea va fi valabilă, din toamnă, la trenurile Regio şi InterRegio, pentru un număr nelimitat de călătorii la clasa a doua. În prezent, eliberarea biletelor reduse de călătorie şi a abonamentelor lunare pentru elevi şi studenţi se face contra cost, în baza carnetelor de elev, a adeverinţei doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare sau a legitimaţiei de student pentru reducere transport, vizate la zi pentru anul şcolar/universitar în curs de către instituţiile de învăţământ.

 

Odată cu eliminarea legitimaţiei „reducere la transport” se va elimina şi limita de 24 de călătorii cu trenurile InterRegio. Cheltuielile aferente acestor facilităţi se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Pentru transportul pe calea ferată, acordarea de tarife reduse cu 50% se face şi pe bază de abonamente lunare eliberate elevilor şi studenţilor de către CFR Călători.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.