Imprimă această pagină

Clujul ca destinatie turistica

Scris de 

Cluj-Napoca este un unul dintre cele mai importante centre universitare din țară, însă nu doar atât. Orașul și împrejurimile sale au multe lucruri frumoase de arătat, motiv pentru care zona este și o destinație turistică destul de căutată. Indiferent că vii în Cluj ca să studiezi la una dintre universitățile de aici sau ești doar în trecere, există câteva obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

Centrul vechi al orașului

Începem cu ce-i mai evident – centrul Clujului – una dintre cele mai frumoase zone din oraș. Lasă-ți vreo 2 ore la dispoziție ca să te plimbi pe cele mai vechi străzi din oraș, vizitând Piața Unirii, Piața Muzeului (unde poți face și o pauză de masă/cafea), Bastionul Croitorilor și restul obiectivelor care te interesează în zonă.

Salina Turda

O zi de sâmbătă petrecută în salină se poate dovedi a fi o zi super distractivă. Mai ales când vorbim despre Salina Turda, care recent a fost asemuită cu Disneyland de publicații străine. Există mai multe moduri prin care poți ajunge acolo, poți merge cu mașina personală, cu autobuzul sau poți chiar să închiriezi o mașină pentru a te deplasa. Drumul nu e lung până în Turda, însă merită să-l străbați.

Castelul Banffy din Bonțida

Vii la Electric Castle? Trebuie să știi că acel castel din Bonțida e unul dintre cele mai căutate obiective turistice din județ. Poți vizita castelul și în afara zilelor de festival și chiar îți recomandăm asta dacă îți place să călătorești și îți place să cunoști istoria locurilor pe care le vizitezi.

Cheile Turzii

Dacă ești genul de om aventuros, îți propunem să vizitezi Cheile Turzii. Acestea sunt superbe vara și poți avea parte de o zi relaxantă făcând plimbări în aer liber. Zona este protejată prin lege și face parte din patrimoniul UNESCO datorită speciilor de plante care cresc aici. Putem spune că e un paradis pentru cei cărora le place ecoturismul.

Lacul Beliș-Fântânele

O altă destinație din județ pe care ți-o recomandăm vara aceasta este Barajul și Lacul Beliș-Fântânele. Acesta este un lac de acumulare format în urma construcției barajului, pe vatra unui sat, care a fost mutat. În zilele calde de vară, când nivelul apei scade semnificativ, poate fi văzut turnul fostei biserici din satul care a rămas la fundul apei.

Sursa foto: © Ionut David | Dreamstime.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro