Top destinatii turistice preferate de romani

Scris de 

Conform unui studiu efectuat de agentia de turism Familytravel, romanii prefera sa-si chieltuiasca banii pe concedii in tari precum Bulgaria, Ungaria, Italia, Turcia, Austria, Marea Britanie, Grecia, Germania şi Franta. In functie de felul calatoriei, vacanta la mare, vacanta la munte si pentru ski sau city break, situatia sta cam in felul urmator:

Vacante la mare

Cei mai multi romani prefera Bulgaria ca si destinatie pentru vacanta de vara. Avantajul principal al tarii vecine o constitue distanta mica fata de Bucuresti si pachetele all inclusive. Deşi 1,49 milioane de români au mers anul trecut in Bulgaria, doar 336.000 au stat două sau mai multe nopti, restul petrecand o singura noapte. Cele mai cunoscute statiuni sunt Nisipurile de aur, Albena, Balchik, Sunny Beach si Nessebar.

Pe locul 2 in topul tarilor preferate de romani pentru a-si petrece vacanta la mare este Grecia. Peste 1,1 milioane de romani preferand una din cele aproximativ 3 000 de insule aflate in cele 3 mari care inconjoara Grecia: Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana. Cele mai frecventate statiuni sunt Corfu, Thassos, Thessaloniki si Halkidiki

Desi pe locul 3 se afla in acest moment Turcia cu peste 390.000 de romani, in viitor s-ar putea sa scada numarul turistilor din cauza atentatelor. Statiunile preferate de romani in Turcia sunt Antalya si Kusadasi.

Vacante la munte

Austria este alaturi de Ungaria, una dintre putinele tari din zona care nu au mare, dar intra in preferintele romanilor. Austria a avut anul trecut 23 de milioane de turisti straini, in crestere cu 4,6%. Din Romania au venit aproape 276.000 de turisti, cu 5,5% mai multi decat in anul precedent.

Romanii merg in Austria atat iarna la schi, in aproape toate regiunile, cat si vara, pentru lacuri, wellness si city-break. Nu trebuie omis turismul de week-end al romanilor cu bani care se duc la shopping in Viena. Zonele cele mai vizitate sunt, alaturi de Viena, Tirolul, Kärnten si Salzburg.

City break

Concediile de tip city break au intrat de cativa ani si in obisnuintele romanilor, atunci cand vine vorba de o relaxare de un weekend pentru shopping si vizitarea obiectivelor turistice importante. Destinatia cea mai apreciata de romani pentru city break-uri este Italia. Orasul Roma conduce in topul preferintelor pentru ca este o destinatie ieftina, atat datorita curselor low cost, cat si a tarifelor accesibile practicate de hoteluri. 

Potrivit statisticilor, in Italia au mers peste 435.000 de turisti romani anul trecut dar cifrele sunt cu siguranta mai mari daca luam in calcul ca multi romani au mers la rudele lor si nu s-au cazat la hoteluri.

Alte orase vizitate de romani sunt Londra, Paris, Budapesta si Berlin.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.