9.257 de absolventi de liceu vor fi studenti ai UBB'ului anul acesta

Scris de 

Un număr de 9.257 de absolvenţi de liceu vor fi studenţi ai UBB în anul universitar 2016-2017, după confirmarea locurilor ocupate în urma sesiunii de admitere din luna iulie. Dintre aceştia 4.418 vor ocupa un loc bugetat şi peste 4.830 – un loc la taxă. În aceste condiţii, la Facultatea de Matematică şi Informatică, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la Drept şi la Business au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs.

 

S-a menţinut interesul faţă de ştiinţele exacte şi faţă de ştiinţele economice. După finalizarea primei sesiuni de admitere au rămas disponibile 449 locuri bugetate. Din totalul de 60 locuri bugetate special alocate candidaţilor de etnie rromă, au fost ocupate doar 17 locuri. De asemenea, au mai rămas disponibile şi 5 locuri bugetate pentru candidaţii din Republica Moldova. Pentru locurile neocupate va fi organizată o nouă sesiune de admitere în perioada 5-16 septembrie 2016.

 

La nivel master, un număr de 3.098 de candidaţi şi-au confirmat locul ocupat în urma sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2016. Trei dintre facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai – Facultatea de Drept, Facultatea de Litere şi, parţial, Facultatea de Teatru şi Televiziune – vor organiza sesiune de admitere pentru studiile masterale doar în luna septembrie 2016.

 

Situaţia finală a confirmărilor în urma sesiunii de admitere din iulie 2016 poate fi consultată pe site-ul de admitere http://admitere.ubbcluj.ro/ro/, urmând ca fiecare facultate din cadrul UBB să afişeze, pe propriul site, specializările şi numărul de locuri care vor fi scoase la concurs în sesiunea din septembrie. 

 

Asta dupa ce aproape 18.000 de candidați și-au depus dosarele de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai. Cele mai multe dosare depuse la învăţământ la zi, nivel licență, au fost înregistrate la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

 

Sursa: edu-news.ro, news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.