Sfaturi de igiena in caminele studentesti

Scris de 

Chiar daca esti boboc sau student in an terminal cu siguranta te-ai confruntat cu mizeria din camin. Pentru a evita sa te imbolnavesti, iti oferim cateva sfaturi simple de igiena, ce te pot scapa de multe batai de cap.

 

Iata cateva sfaturi :

 

1. Reamenajare
Cu siguranta orice student a avut un soc atunci cand s-a mutat pentru prima oara la camin. Colegii din anii terminali tind sa fie mai petrecareti decat ceilalti, asa ca o reamanajare e obligatorie. Dar nu te speria, de cele mai multe ori cateva galeti de var rezolva treaba. In cazuri extreme poti face cel mult o dezinsectie.

2. Plasa la geam
Foarte benefica pe timpul verii, deoarece multe boli se pot contracta de la tantari, gandaci si muste. Si chiar daca nu intri direct in contact cu aceste insecte, ele se pot aseza pe perna pe care dormi, in mancare etc. Orice facultate care se respecta ar trebui sa faca o deratizare anuala a caminelor, dar nu te baza pe asta.

 

3. Curatenie generala
Desi lenea e fratele cel mai mare al studentului, curatenia in camera ar trebui sa fie una din prioritatile principale daca tii la sanatatea ta. 

 

4. Aerisete camera zilnic

Nu conteaza ca ai colegi care se trezesc cand tu deja ai terminat cursurile. Dupa ce te-ai trezit deschide geamul larg si aeriseste camera. Spatiul inchis si nearisit este principala cauza a aparitiei mucegaiului. Daca totusi ai o camera cu mucegai este recomandat sa speli foarte bine cu clor.

 

Cam astea ar fi lucrurile pe care orice student ar trebui sa le faca pentru a nu isi pune sanatatea in pericol in perioada studentiei. Ai si alte idei de pastra curatenia? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

 

Articol recomandat de Deratizare Bucuresti.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.