Microsoft Imagine Cup 2016 cucerita de trei studenti de la Poli!

Scris de 

Trei studenţi la Politehnică au câştigat locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, categoria Innovation, un premiu în valoare de $50.000 şi şansa să primească titlul de campion Imagine Cup. 

 

Cei trei studenţi ai Universităţii Politehnice din Bucureşti, Flavia Oprea, Iulian Mateşică şi Cristian Alexandrescu fac parte din echipa ENTy, reprezentanta României la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016. Ei au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni ce urmăreşte echilibrul urechii interne şi verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap şi poate detecta probleme ale urechii interne şi generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienţilor cu tulburări de echilibru.

2_studenti.jpg

Câştigătorii celor trei categorii (Innovation, Games şi World Citizenship) intră în marea finală, care va avea loc vineri, pentru titlul de Imagine Cup Champion şi o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, relatează techcrunch.com.

 

Anual, Imagine Cup premiază cele mai inovatoare și originale proiecte de utilizare a tehnologiei, create și prezentate de elevi și studenți din întreaga lume. Este o oportunitate pentru studenții participanţi de a dobândi noi competențe în domeniul tehnicii, al afacerilor și al design-ului şi, totodată de a-i ajuta să-și transforme ideile creative în realitate. În cadrul competiţiei, 35 de echipe și-au prezentat proiectele în fața unui juriu format din MVPs, experți în industrie și angajați ai Microsoft.

 

Sursa: ziuadecluj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.