UBB este prima universitate din Romania la activitatea de cercetare

Scris de 

Recent a fost dat publicităţii clasamentul internațional al universităţilor QS-World University Rankings (TopUniversities.com.), pentru anul 2016. Criteriile de ierarhizare au fost legate de activitatea de cercetare (citări), reputaţia academică/în mediul angajatorilor, internaţionalizare (studenţi şi profesori străini) şi aspecte didactice (raportul profesori – studenţi).

 

Din România, au intrat în clasamentul final, pe poziţia 701+, următoarele patru universităţi (în ordine alfabetică): Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Consecventă profilului de universitate de cercetare avansată și educație, angajat prin Carta Universitară, UBB ocupă prima poziţie în ţară la componenta de cercetare, clasându-se pe locul 501+ la nivel internaţional. La ceilalţi indicatori ocupă poziţia 2 (reputația academică/ în mediul angajatorilor, profesori internaționali), respectiv poziția 4 (raportul profesori-studenţi, studenţi internaţionali).

 

Strategiile academice ale UBB vizează menţinerea şi stabilizarea poziţiei fruntaşe în cercetare şi îmbunătăţirea celorlalţi indicatori academici. Universitatea Babeș-Bolyai, cea mai mare universitate din România, rămâne fidelă şi angajamentului social, acela de a forma pe scară largă resursă umană de calitate, necesară ţării, cu riscul asumat ca un număr prea mare de studenţi să nu o ajute întotdeauna în clasamentele internaţionale.   

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.