GameCup 1.0 - concurs de game development adresat studentilor de la orice facultate din Romania

Scris de 

Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi Romanian Game Developers Association – RGDA deschid înscrierile pentru competiţia GameCup 1.0, concurs de game development adresat studenţilor de la orice facultate din România. Competiţia GameCup 1.0 se desfăşoară în perioada 31 octombrie 2016 şi 23 aprilie 2017 şi va fi deschisă pentru toţi studenţii de licenţă sau master din România. În echipe formate din minim 3 şi maxim 5 persoane, studenţii vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video, beneficiind, în acelaşi timp, de mentorat şi susţinere din partea marilor companii dezvoltatoare de jocuri, din ţară.

 

„În prezent, în România, industria de game development numără aproximativ 7000 de persoane care lucrează în peste 60 de studiouri de game development, iar aici includem atât studiouri indie formate din 2-3 persoane, cât şi giganţi cu peste 1000 de angajaţi. Industria a generat aproximativ 140 mil. € în 2015”, a menţionat Cătălin Butnariu, Preşedinte RGDA. „Ne bucură oportunitatea de a organiza GameCup 1.0, împreună cu Facultatea de Automatică, deoarece această competiţie încurajează pasiunea tinerilor pentru dezvoltare de jocuri, dar, mai ales, pentru că promovează industria către studenţii din toată ţara ca o opţiune viabilă de carieră şi dezvoltare profesională.”

 

Perioada de desfăşurare a GameCup 1.0 va fi împărţită în trei etape, cea de înregistrare a echipelor şi depunerea proiectelor până la 15 ianuarie 2017, lucrul cu mentorii şi îmbunătăţirea jocului până la 15 martie 2017 şi ultima fază de finisare, pitch şi premiere până la 23 aprilie 2017. Competiţia va avea şi opt categorii de premii: Best Game Overall, Best Mobile Game, Best PC Game, Best VR&AR Game, Best Technical Achievement, Best Visuals, Best 3D Modeling şi Best Design.

 

Pe lângă oportunitatea de a lucra la propriul joc, participanţii se vor întrece şi pentru premii în bani, precum şi echipamente hardware, jocuri şi programe de internship oferite de firmele din industria de jocuri video din România. Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Romanian Game Developers Association organizează GameCup 1.0, împreună cu parteneri strategici precum Ubisoft România, Gameloft România, Electronic Arts Romania, Amber Studio, Carbon Incubator, Sand Sailor Sudio, Those Awesome Guys, Junior Achievement, Critique Gaming.

 

Pentru înscrieri şi detalii puteţi accesa http://gamecup.ro/.

 

Sursa: edu-newss.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.