Studenti straini amendati la Cluj pentru ca nu si-au prelungit dreptul de sedere

Scris de 

Conform Citynews.ro, Nu mai puţin de 24 de cetăţeni străini fără drept de şedere au fost depistaţi în Cluj-Napoca în doar două săptămâni. Patru dintre ei, veniţi la Cluj la studii, vor tebui să părăsească România. Potrivit poliţiştilor, 13 dintre aceştia sunt din Republica Moldova, trei din Canada şi câte unul din Statele Unite ale Americii, Palestina, Maroc, Ucraina, Israel, Tunisia, Turkmenistan şi Bahrein.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că doi dintre cetăţenii canadieni, cetăţeanul israelian şi unul dintre cetăţenii moldoveni au intrat în România în baza unor permise de şedere în scop de studii. La momentul controlului, însă, aceștia nu mai îndeplineau condiţiile legale de şedere în România, motiv pentru care polițiștii clujeni au emis pe numele lor decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării noastre în cel mult 15 zile.

În cazul celorlalte 19 persoane, poliţiştii au constatat că aceştia sunt înscrişi la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora. În aceste situații, studenții au fost îndrumaţi să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul ţării noastre în scop de studii.

Aceştia nu au scăpat însă de amenzi. Ei au fost sancţionaţi contravenţional şi vor plăti, în total, 4.100 de lei.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.