Idei de amenajare pentru o baie de dimeniuni reduse

Scris de 

Baia este locul in care petrecem destul de mult timp dimineata inainte sa plecam la facultate sau la servici dar si seara inainte sa ne pregatim de culcare. Din acest considerent, amenajarea baii este un pas important de care ar trebui sa tii cont. 

Fie ca esti in cautarea unor idei pentru redecorarea baii, fie ca vrei sa realizezi un design de la zero, acest articol va va oferi cateva sfaturi rapide cu privire la modul in care puteti amenaja o baie de dimensiuni reduse.

Alege obiecte practice, spre exemplu daca iti place sa petreci mult timp la dus, cumpara si un ventilator pentru baie si astfel oglinda nu se va aburi si o vei putea folosi imediat ce termini dusul.

Baia este un spatiu dificil de amenajat, deoarece aici avem de depozitat tot felul de lucruri, incepand de la cosmetice, produse pentru curatenie, cosul de rufe etc si unde trebuie sa imbinam esteticul cu functionalul, in special daca vorbim de o baie redusa ca spatiu.

Fiind ca vorbim de spatiu redus, accesorile masive nu sunt o opțiune viabila. Alege o chiuveta inalta, cu picior, care se potriveste cu stilul general al interiorului. Pentru bai mici designerii recomanda montarea unei oglinzi mari cu scopul de a mari vizual spatiul. Pe langa oglinda de deasupra chiuvetei, mai poti monta una si in interiorul cabinei de dus sau deasupra cazii.

O alta solutie ar fi achizitionarea unei cazi de baie mici, mai ales ca pe piata exista o foarte multe modele. Gresia si faianta de dimensiuni reduse, la fel ca si vopseaua deschisa la culoare ofera o senzatie de spatiu, pe cand cele inchise "aglomereaza" incaperea.

Si lumina din camera poate face diferenta. O incapere intunecoasa va parea mult mai mica decat este in realitate, asadar alege becuri cu lumina rece pentru baie.

Evident problema principala in baile mici este lipsa spatiului de depozitare. Prin urmare, putem folosi un alt truc eficient: montarea de rafturi si etajere pe pereti, astfel castiam spatiu la nivelul pardoselii.

Mai stii si alte trucuri de amanajare a unei bai mici? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Galerie foto

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.