Universitatea Babes-Bolyai vrea admitere pe baza de examen

Scris de 

Unul dintre cele mai controversate subiecte la nivel universitar este examenul de admitere. Profesorii, miniștrii și chiar și studenții caută cu înverșunare o soluție care să se plieze pe nevoile tuturor și care să răspundă cerințelor fiecărei universități în parte. Să fie admitere pe bază de examen? Sau să rămănă cea pe bază de dosar?

Opiniile sunt deosebit de împărțite și se pare că universitățile încep deja să pună piciorul în prag și să facă propriile alegeri. Unul dintre cele mai ilustrative example este UBB Cluj. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca ar putea reintroduce admiterea pe bază de examen în facultățile sale. Motivația este aceea că actuala formă, cea pe bază de dosar, nu contribuie la trierea corectă a studenților.

 

"Este o preocupare la nivelul conducerii rectoratului de a ridica nivelul calitativ al studenților. Scrisorile motivaționale prin care se face admiterea acum nu reprezintă un test de admitere foarte serios", este de părere prorectorul UBB Ioan Bolovan.      

 

De altfel, pe lângă admiterea pe bază de examen, instituția clujeană de învățământ superior ar putea organiza admitere și pe baza mediilor din liceu, apelând la cea mai nouă modificare operată de Ministerul Educatiei, scrie Citynews.ro.  

Cu toate acestea, schimbările nu ar urma să aibă loc mai devreme de vara 2014, a declarat Ioan Bolovan.    

 

Tu ce părere ai? Cu care dintre cele două tipuri de admitere ești de acord? Spune-ne și nouă părerea ta printr-un comentariu.

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping