Cinemateca TIFF în ianuarie: premiera de gala Fixeur si Jackie cu Nicole Portman

Scris de 

Cinemateca TIFF continuă în 2017, iar sezonul de filme se deschide pe 12 ianuarie, la Cinema Victoria din Cluj, cu Jackie, drama pentru care Natalie Portman a fost nominalizată la Globul de Aur, urmată de una dintre cele mai așteptate producții românești ale începutului de an, Fixeur, în prezența echipei.

Joi, 12 ianuarie, ora 20.00

Jackie (2016), regia Pablo Larraín

Cu: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, John Hurt, Billy Crudup, Greta Gerwig

Avanpremieră

Un film biografic impresionant despre cea mai iubită Primă Doamnă a Americii, în cel mai dificil moment al vieții ei. Cum s-a văzut asasinarea președintelui John F. Kennedy prin ochii celei care i-a fost cel mai aproape? Cum a făcut față Jacqueline Kennedy șocului și durerii și cum a reușit să-și continue viața pentru a-și putea crește copiii și a duce mai departe moștenirea lui?

Natalie Portman, într-un rol memorabil, pentru care a primit o nominalizare la Globul de Aur. „Un remarcabil portret al unei figuri iconice a Americii (...) Însuflețită de interpretarea extraordinară a lui Natalie Portman, care n-­a fost niciodată mai bună, această dramă biografică neconvențională e primul film în limbă engleză al lui Pablo Larraín, talentatul regizor chilian din spatele unor filme ca No, El Club și Neruda”, scrie The Hollywood Reporter.

Joi, 19 ianuarie, 20.00

Premieră de gală Fixeur, regia Adrian Sitaru

Unul dintre cele mai așteptate filme românești ale începutului de an, Fixeur va avea premiera de gală la Cluj în cadrul Cinematecii TIFF. Regizorul Adrian Sitaru, actorul Tudor Aaron Istodor, selectat recent în programul Shooting Stars, și Adrian Silișteanu, directorul de imagine și co-scenaristul filmului, vor lua parte la proiecția din 19 ianuarie și vor răspunde întrebărilor publicului la final.

Un film puternic despre abuz și manipulare, „o dramă captivantă, ambivalentă”, potrivit Variety, inspirată de o întâmplare adevărată, Fixeur a avut premiera mondială la Toronto IFF 2016, cel mai mare festival din America de Nord. Radu este stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, el realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică. 

În distribuție: Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca

Fixeur Adrian Sitaru

Biletele pot fi cumpărate în avans de la casieria Cinema Victoria.

Rezervări: http://www.cinemavictoria.ro/rezervari

Programul Cinematecii TIFF va fi actualizat permanent pe site-ul www.tiff.ro.

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping