Burse duble si transport gratuit cu trenul pentru studenti

Scris de 

Eşti student? Atunci ai un motiv de bucurie. Potrivit unei decizii luate de Guvern, vei beneficia de burse dublate şi transport gratuit cu trenul.

 

Mai exact, fondul pentru bursele studenţilor creşte de la 83 la 201 lei/student bugetat/lună se arată într-un comunicat al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) remis Edu-News.ro.

 

Aşadar, după adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universităţile de stat din România ar trebui să mărească valoarea burselor acordate sau să acorde un număr mai mare de burse studenţilor, cel târziu din semestrul al doilea al acestui an universitar.

 

Pe de altă parte, reprezentanţii ANOSR vor ca cel puţin 30% din fondul total pentru burse să fie alocat către bursele acordate pe criterii sociale şi mai cer ca universităţile să aibă posibilitatea de a acorda studenţilor proveniţi din categorii defavorizate masă la cantină şi cazare în cămine în regim gratuit. ANOSR a transmis o propunere în acest sens către Ministerul Educaţiei încă din luna iulie 2016.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.