Imprimă această pagină

Si studentii cer retragerea proiectelor de lege privind gratierea si modificarea codurilor penale

Scris de 

Asociaţiile elevilor şi studenţilor din România solicită retragerea actualelor proiecte de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului referitoare la graţiere şi modificarea codurilor penale.

 

Reprezentanţii tinerilor susţin că adoptarea de urgenţă a acestor modificări leislative creează suspiciunea că actele urmăresc şi diverse interese private. De asemenea, reprezentanţii celor trei asociaţii solicită Guvernului să renunţe la propunerile de modificare a legislaţiei penale prin care îngreunează identificarea şi condamnarea persoanelor care au comis infracţiuni şi care nu sunt impuse explicit prin decizii ale Curţii Constituţionale a României, inclusiv modificări prin care se îngreunează denunţul sau demararea anchetelor în cazul abuzului în serviciu prin termene limită restrictive, necesitatea unei plângeri prealabile sau prin stabilirea unui prag minim pentru prejudiciu.

 

„Vom rămâne mereu consecvenţi unor principii clare, solide. Apreciem că guvernul creşte fondul pentru bursele studenţilor sau oferă acestora facilităţi pentru transportul feroviar, dar, în acelaşi timp, nu putem tolera vreun abuz din partea acestuia. Astfel, vom sancţiona fiecare măsură a Guvernului României pe care o considerăm nepotrivită. Aşadar, în concepţia noastră, România trebuie să funcţioneze bazându-se permanent pe nişte valori solide, precum integritatea. Oricine se abate de la acestea trebuie să suporte consecinţele. Avem nevoie de legislaţie clară, aplicabilă tuturor, şi de sancţiuni pe măsura faptelor. Nu avem nevoie de legi făcute cu dedicaţie sau de clemenţă pentru corupţi. Iar nişte legi de o asemenea importanţă nu pot fi adoptate în grabă, pe furiş, ci trebuie amplu dezbătute” a declarat Vlad Cherecheş, Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.