Inchiriatul unei masini in Cluj, pentru tineri

Scris de 

Știi deja că atunci când ești tânăr, dacă vrei să închiriezi o mașină, trebuie să îndeplinești un anumit set de condiții, dar și să scoți din buzunar o sumă mai mare pentru garanție. Acestea se explică prin faptul că tinerii sunt mai predispuși să fie imprudenți la volan, ceea ce înseamnă că un număr relativ mare de accidente rutiere sunt provocate de tineri.

Din acest motiv, companiile de închirieri vor să se asigure că au acoperite eventualele pagube care pot fi provocate sau că nu sunt considerate responsabile pentru pagubele provocate altora de șoferii tineri. Și totuși, cum faci atunci când vrei să închiriezi o mașină în Cluj-Napoca și ești tânăr? În cele ce urmează ne propunem să îți dezvăluim câteva sfaturi care te pot ajuta să faci acest lucru.

Condițiile diferă de la o companie la alta

Un lucru la care trebuie să fii atent este că fiecare companie de închirieri auto își întocmesc propriul set de reguli și condiții impuse. Din acest motiv, înainte de a accepta condițiile unei anumite companii, asigură-te că le alegi pe cele mai potrivite pentru tine. Spre exemplu, rent a car Cluj Hermin permite închirierea unei mașini din lotul lor doar tinerilor cu vârsta peste 21 de ani și 2 ani de vechime în ceea ce privește condusul. Pe de altă parte, există companii care au condiții speciale pentru șoferii cu vârsta sub 25 de ani sau companii care cer doar 1 an de experiență în condus pentru a permite închirierea unui automobil. Astfel, este important să verifici dacă acea companie pe care o alegi, are condiții care te avantajează sau nu.

Asigurarea direct de la companii

Unele companii de închirieri auto încearcă să ofere tinerilor șoferi asigurări speciale care să acopere diverse evenimente sau pagube. Trebuie să știi că multe dintre acestea sunt deja acoperite de polița de asigurare obligatorie și nu necesită o asigurare în plus. Totuși, noi îți recomandăm să verifici dacă acele clauze care te interesează sunt incluse în polița de asigurare pe care o ai deja sau nu și dacă aceasta este valabilă pe tot parcursul călătoriei tale. Nu ai vrea să te trezești fără asigurare în mijlocul traseului.

Ai grijă la upgrade-uri gratuite

Uneori, companiile de rent a car folosesc o tehnică mai puțin evidentă pentru a încheia un contract mai scump. De multe ori, reprezentanții firmei îți vor spune fie că mașina pe care ți-o dorești nu mai este disponibilă și că îți oferă un upgrade, în același preț, fie că te-ai calificat pentru un upgrade gratuit. La o primă vedere acest lucru poate părea un noroc incredibil, însă, mașina poate avea nevoie de o asigurare mai scumpă, poate avea un consum mai ridicat de combustibil și așa mai departe. În consecință, încearcă să fii atent la toate aspectele upgrade-ului, nu să îl accepți de-a gata.

Sperăm ca prin intermediul acestor sfaturi și atenționări să te descurci atunci când vrei să închiriezi o mașină în Cluj-Napoca.

Sursa foto: Unsplash

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.