UBB ocupa primul loc in Romania in domeniul general Arte si Stiinte Umaniste

Scris de 

În data de 8 martie 2017 a fost făcut public clasamentul internațional al universităților – QS World University Rankings – pe domenii generale și specifice. Criteriile de clasificare au fost: (1) reputația academică (prin anchetă de specialitate); (2) reputația la nivelul angajatorilor (prin anchetă de specialitate); (3) citările publicațiilor în sistemul SCOPUS și (4) indicele Hirsch în sistemul SCOPUS. Domeniile academice din universități au fost evaluate atât la nivel general, cât și la nivel specific. La nivel general au fost stabilite și evaluate următoarele domenii (fiecare incluzând apoi domenii specifice): (1) Arte și Științe Umaniste; (2) Inginerie și Tehnologie; (3) Științe ale Vieții și Medicină; (4) Științe ale Naturii și (5) Științe Sociale și Management. Dintre cele aproape 100 de universități din România, apar doar membrele Consorțiului „Universitaria” – universitățile din București, Cluj-Napoca (UBB), Iași (UAIC), Timișoara (UVT) și Academia de Studii Economice (ASE) – plasate pe poziția 700+.

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este în anul 2017 prima universitate din România în domeniul general Arte și Științe Umaniste, intrând în Top-500 la nivel internațional (poziția 401-450 din 500 de universități clasificate și 959 cuantificate).

 

În cadrul domeniilor specifice, UBB este prima din țară în următoarele domenii: Arheologie, Istorie, Teologie-Studii Religioase, Psihologie, Științe ale Pământului-Marine, Servicii de Ospitalitate, Studii Politice-Internaționale. De asemenea, UBB se află în multe alte domenii specifice pe podium, ocupând locurile 2 sau 3 în țară. La nivel internațional, sunt clasificate următoarele domenii specifice din UBB: Literatură și Limbă Engleză (poziția 251-300 din 300 de universități clasificate și 556 cuantificate), Limbi Moderne (poziția 201-250 din 300 de universități clasificate și 1431 cuantificate, Chimie (poziția 451-500 din 500 de universități clasificate și 1603 cuantificate) și Matematică (poziția 351-400 din 400 de universități clasificate și 1112 cuantificate).

 

Felicităm si noi întreaga comunitate academică din UBB pentru aceste performanțe academice internaționale. Acestea sunt cu atât mai remarcabile cu cât există o subfinanțare cronică a învățământului superior din România, astfel încât puținele resurse de excelență și de cercetare sunt adesea utilizate pentru menținerea unei bune funcționări a universității, deviind astfel de la misiunea lor principală, și anume dezvoltarea și susținerea excelenței universitare în competiția internațională a universităților.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.