Romania are printre cele mai mari rate din UE ale studentelor in TIC

Scris de 

România are printre cele mai mari rate din Uniunea Europeană ale studentelor şi specialistelor din domeniul tehnologia informaţiilor şi a comunicării TCI. România se află pe locul al doilea la nivelul Uniunii Europene (UE) ca număr de femei specialiste în tehnologia informaţiilor şi a comunicării (TCI) şi pe locul patru în rândul studentelor din domeniul TCI, în 2015, potrivit unui raport Eurostat publicat miercuri.

 

Astfel, aproape 1,4 milioane de femei studiau tehnologia informaţiilor şi a comunicării (TCI) în Uniunea Europeană, în 2015. Femeile reprezentau doar 17% din studenţii din domeniul TCI. În Uniunea Europeană, cota de femei din domeniul TCI varia între mai puţin de 10% în state precum Olanda (6%), Luxembourg (8%) şi Slovenia (10%) la peste 30% în Bulgaria (34%), Belgia (33%) şi Grecia (31%). În România, 29,3% din studenţii din domeniul TCI erau femei, în 2015, scrie Mediafax.

 

Un tipar similar se remarcă şi pe piaţa muncii. Aproape 8 milioane de oameni erau angajaţi în UE ca specilişti TCI în 2015. Astfel, profesia era dominată de bărbaţi, femeile reprezentând doar 16% (1,2 milioane) din toţi specialiştii din domeniul TCI angajaţi în UE. În statele membre ale blocului comunitar, femeile reprezentau mai puţin de 12% din specialiştii TCI în Cehia, Slovacia şi Ungaria, în timp ce unul din patru specialişti era femeie în Bulgaria, România şi Letonia.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook