Papa Francisc a criticat aspru campaniile negative din politica

Scris de 

Papa Francisc a criticat vehement în cursul unei întâlniri cu studenţii, o dezbatere electorală dură între doi candidaţi, „care dădeau cu pietre unul în altul”, o aluzie clară la campania electorală din Franţa, relatează AFP.

 

„Nu spun în calitate de Papă, ci ca cineva care a auzit ceea ce s-a întâmplat în timpul dialogului televizat preelectoral: unde a fost dialogul? Au dat cu pietre unul în altul, nu îl lăsau pe celălalt să termine, chiar folosind cuvinte puţin dure”, a spus Papa. „Când se ajunge în acest punct, să nu ştii să dialoghezi, provocarea de a învăţa dialogarea este o provocare foarte mare şi vă revine”, le-a spus Suveranul Pontif tinerilor.

 

Franţa este singura ţară care a avut o dezbatere electorală recentă. Suveranul Pontif se exprimă adesea asupra necesităţii de a dialoga fără a ridica tonul şi a se asculta reciproc, singura soluţie la problemele de violenţă. În februarie, în faţa studenţilor de la o universitate publică din Roma, el a criticat fenomenul campaniilor electorale: „Înainte ca celălalt să termine de vorbit, răspunsul vine deja”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.