„Extensiile universitare fac parte integrantă din Universitatea noastră. Nu suntem o universitate locală, suntem un centru de cunoaştere pentru întreaga ţară, astfel că trebuie să fim prezenţi acolo unde ne sunt studenţii. Deschiderea extensiilor a fost bazată pe cerinţa sistemului de învăţământ şi este în deplin acord cu strategia UBB de a oferi educaţie şi cercetare de excelenţă la nivelul întregii ţări. Toate extensiile sunt extrem de importante, la fel de importante precum structura centrală a UBB şi ne dorim ca, pe viitor, să întărim şi să dezvoltăm aceste structuri”, a declarat rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop.
În prezent, Universitatea Babeş-Bolyai are extensii ale facultăţilor de Geografie, Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Business, Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, respectiv Educație Fizică și Sport, localitățile în care funcționează extensiile acestora fiind: Bistrița, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Sf. Gheorghe, Sighetu Marmației, Târgu-Mureș, Târgu Secuiesc, Zalău.
În total, Universitatea Babeș-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, un număr de 4.947 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, peste 3.595 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxă și aproximativ 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă.
Candidații vor putea alege între cele 237 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 223 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).
Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12 și 31 iulie 2017. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB.
Pentru admiterea în anul universitar 2017-2018 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.
Citeste si:
---> NASA a cumparat o aplicatie dezvoltata de programatori clujeni
---> Ideile tale iti pot aduce o bursa la Oxford Summer Business School!