O nou banda dedicata pentru transportul in comun in zona centrala

Scris de 

Primăria Cluj-Napoca va înfiinţa, până la sfârşitul lunii august, o bandă dedicată pentru transportul în comun în zona centrală, pe relaţia Est-Vest, cu o lungime de 1,6 kilometri, şi pe care vor putea circula şi bicicletele, informează AGERPRES. Banda dedicată pleacă de la Biserica <Sf. Petru> din cartierul Mărăşti până la Primăria Cluj-Napoca.

 

Primarul Emil Boc a declarat, în cadrul unei dezbateri publice, că odată cu înfiinţarea noii benzi dedicate, pe traseu, se vor desfiinţa 132 de locuri de parcare, dar se vor înfiinţa un număr de 256. ”Vom înfiinţa până la sfârşitul lunii august o bandă dedicată pentru transportul în comun pe axa Est –Vest, banda unu de la bordură. Banda dedicată pleacă de la Biserica <Sf. Petru> din cartierul Mărăşti până la Primăria Cluj-Napoca şi are o lungime de 1,6 kilometri.

Pe întregul tronson dispar 132 de locuri de parcare, dar se înfiinţează 256 de locuri de parcare, acestea urmând să fie asigurate în număr consistent şi suficient. Pe această bandă vor putea circula şi biciclete, iar în etapa a doua probabil că vor intra şi taximetrele. În urma introducerii acestei benzi dedicate, se va reduce timpul de deplasare până la Primăria Cluj-Napoca. Vom continua extinderea benzilor dedicate şi pe alte tronsoane din municipiu”, a spus Boc.

 

Traficul rutier din anul 2017 a crescut cu 40% faţă de anul 2013. În Cluj-Napoca mai funcţionează o bandă dedicată pentru transportul în comun pe axa Vest – Est, de la Primăria Cluj-Napoca spre cartierul Mărăşti, precum şi una din Piaţa Cipariu spre Regionala CFR.

 

Citeste si:

---> Tineri cercetatori au fost premiati de Primaria Cluj

---> Peste 6.000 de tineri isi doresc sa fie studenti ai Universitatii Tehnice

 

Sursa: cluju.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.