USAMV - locul 9 in clasamentul Scimago Institutions Rankings

Scris de 

Scimago Institutions Rankings a publicat clasamentul pe anul 2017. Acest Clasament cuprinde instituţii care au activităţi direct legate de cercetare şi foloseşte pentru ierarhizare un indicator compozit care combină un set de variabile definitorii pentru trei domenii principale: cercetare, inovare şi impactul în societate.

 

Conform Metodologiei SIR, în Clasament sunt incluse instituţiile care, în ultimul an al perioadei de analiză (2011-2015, pentru Clasamentul 2017), figurează în Baza de date Scopus cu cel putin 100 de lucrări ştiinţifice. În Clasamentul 2017 figurează un număr total de 5250 de instituţii din întreaga lume, cu activitate de cercetare, dintre care, din Romania figurează un număr de 25 de instituții (universități și institute de cercetare).

 

În Clasamentul SIR 2017, USAMV Cluj-Napoca se situează pe locul 9 la nivel național, respectiv pe locul 628 la nivel global, fiind singura universitate de profil din ţară prezentă în acest clasament. Platforma Scimago Institutions Rankings este gestionată de Scimago Lab, în colaborare cu Scopus.

 

Citeste si:

---> Tineri cercetatori au fost premiati de Primaria Cluj

---> Angajarile se fac mult mai repede prin retelele sociale

 

Sursa: Cluju.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.