Concursul caritabil Walking Month incepe astazi

Scris de 

Peste 1.700 de persoane au răspuns invitației de a-și lăsa mașina acasă pentru a umbla cât mai mult pe jos, timp de o lună, pentru a câștiga premiile oferite de partenerii concursului. Participanții, cu peste 20% mai mulți decât la ultima ediție, organizați în echipe de câte 4 persoane, se vor întrece în numărul de pași făcuți de azi, 11 septembrie, și până în 10 octombrie.

 

„Ca în fiecare an, începerea școlii și a unul universitar este una dintre perioadele de maximă aglomerație în trafic. Noi sperăm ca în acest an să fie cel puțin câteva sute de mașini în minus, pentru ca la finalul competiției să avem o mașină în plus: Beard Mobile, taxi‑ul comunitar gratuit pentru persoanele care nu se pot deplasa singure, va primi fondurile necesare pentru a funcționa cel puțin un an”, spune Andreea Misarăș de la Betfair Romania Development, compania care organizează anual competiția.

 

100% din taxele de înscriere ale participanților la Walking Month au reprezentat donații directe către asociația non-profit Beard Brothers, cea care operează serviciul de transport gratuit Beard Mobile. Această mașină transportă persoanele care nu se pot deplasa singure pe drumurile esențiale precum la spital sau școală, oferind practic unor categorii vulnerabile acces la educație și servicii medicale, redându-le mobilitatea pe care majoritatea oamenilor o consideră implicită. Serviciul operează în regim de voluntariat, în limita fondurilor disponibile pentru combustibil și cu șoferi voluntari. Plătind înscrierea în Walking Month, cei peste 1700 de concurenți au finanțat funcționarea acestui serviciu pentru încă cel puțin un an. Fiindcă donații suplimentare se mai pot face pe tot parcursul competiției, folosind aplicația Walking Month, bilanțul strângerii de fonduri va fi făcut public la finalul Walking Month, în luna octombrie.

 

La rândul lor, concurenții pot câștiga premii: primele abonamente la Electric Castle 2018, echipamente sportive și de relaxare, reduceri la cafea de la NarcoffeeRoasters, produse cosmetice, abonamente la unul din cele mai populare centre de relaxare din oraș și alte surprize oferite de partenerii competiției. În plus, toți participanții au primit o asigurare AEGON Sport pentru eventuale accidentări produse în timpul activităților fizice.

 

Walking Month a început ca un concurs intern în compania Betfair Romania Development, iar din 2015 a devenit un concurs public. În 2015, un număr de 600 de persoane au strâns 42.000 de lei, donați pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital din Cluj-Napoca; în 2016, numărul lor a crescut la 1.440, care au donat 132.126 lei pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii.

 

Concursul Walking Month este organizat de Betfair Romania Development, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca și cu sprijinul WorvagPharma, Asociația de Podiatrie, Aegon, Iulius Mall, Electric Castle, Salute per Aqua și NarcoffeeRoasters. 

 

Citeste si:

---> Un nou master de viitor la UT Cluj: Masterul Cladiri Verzi

---> Cluj-Napoca este cel mai vizitat oras din Romania

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.