„Fraternities and sororities” vor face parte din viata studenteasca clujeana

Scris de 

La începutul anului au apărut „frăţii” şi „surorităţi” şi în Cluj-Napoca. Un grup de tineri s-a hotărât că este nevoie şi de aşa ceva pentru viaţa studenţească din Cluj şi au dat start proiectului „Fraternities and sororities”. Majoritatea dintre noi ne aducem aminte de filmele despre viaţa studenţească din Statele Unite ale Americii. În filme, frăţiile şi surorităţile aveau rolul de a organiza, în mare parte, petreceri şi concursuri pentru membrii acestora. 

 

În realitate, „Fraternities and sororities” sau, pe limba noastră, frăţiile şi surorităţile au şi rolul de a apăra drepturile studenţilor şi de a transmite eficient mesajul studenţilor către universităţi şi mediul academic. Cele mai cunoscute astfel de organizaţii se află în Statele Unite ale Americii, însă acestea există în întreaga lume în ţări precum Canada, Franţa, Australia, Filipine.

 

În acest moment, există două frăţii: Alpha şi Delta care au fiecare câte 20 de membri. De asemenea, pentru fete există Suroritatea Sigma, unde sunt înscrise deja 20 de studente. Pentru a te înscrie în astfel de frăţii şi surorităţi şi pentru a gusta puţin din viaţa studenţilor americani trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:

  • trebuie să fii student/ă în Cluj-Napoca;
  • să deții pachetul gratuit BT Omnipass care include cardul Omnipass și un card MasterCard contactless sau să îți faci unul odată cu cardul de membership al unei frății.

 

Ce beneficii vei avea:

  • intrare gratuită la College;
  • intrare gratuită la evenimente marca Omnipass;
  • competiții (Beerpong, Halbe viteză, Quizz Night-uri, Activități sportive etc.);
  • şansa ca tu și Frăția/Suroritatea ta să vă demonstrați aptitudinile și să ajungeți în TOP.

 

„Am creat un proiect pentru toţi studenţii din Cluj cu chef de distracţie, pe tiparul frăţiilor şi surorităţilor din filmele americane. Aşa că m-am gândit să creez acest proiect, unde studenţii se pot înscrie în frăţii (băieţi) şi surorităţi (fete) cu scopul de a se distra concurând intre ele, în principal, pe drinking games, pe activităţi culturale precum quizz night-uri, dar şi frat olympics, adică activităţi sportive. Frăţiile se <bat> la College Party-urile din fiecare miercuri, din Euphoria. Competiţiile sunt BeerPong, halbe viteză, Flip the Cup, bea bere în cap în mijlocul ringului de dans, joacă battleshots uman, etc.

Pe lângă acestea o să mai apară pe parcurs tot mai multe probe şi activităţi, iar la fiecare final de an, frăţia sau suroritatea cu cele mai multe puncte acumulate prin victorii, în faţa celorlalte frăţii, o să fie desemnată <Cea mai tare frăţie>” a declarat Rareş Alex Pop pentru cluju.ro.

 

Cei care vor să se înscrie o pot face aici.

 

Citeste si:

---> Colaborare noua intre UBB si NTT Data pentru realizarea proiectului Transilvania 100+

---> Proiect inedit de prezentare si promovare a Clujului universitar

 

Sursa: cluju.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.