Primaria Cluj pregateste introducerea primului functionar public virtual

Scris de 

Edilul Clujului, Emil Boc, a anunțat că municipalitatea pregătește introducerea primului funcționar public virtual în cadrul instituției. Acesta a fost botezat Antonia și va prelua din sarcinile pe care acum le efectuează personalul uman. 

 

Emil Boc, deputatul Oana Bîzgan și Bogdan Ceobanu, policy officer la unitatea pentru inovare și startup-uri a Comisiei Europene au prezentat, la Cluj, viitoarele tendințe în domeniul tehnologiei și posibile efecte asupra sectoarelor privat și public, precum și a societății. Ei au lansat o invitație de parteneriat către reprezentanții mediului de afaceri, tehnologie și cercetare pentru a capitaliza potențialul României în domeniul inovației. 

 

Machine learning, inteligența artificială, robotică, blockchain, quantum computing sunt tehnologiile vor afecta toate industriile, iar prin potențialul de a cataliza schimbarea și de a redefini modul de abordare a problemelor vor deschide noi oportunități de business și de dezvoltare. Inițiativa se înscrie în campania Start-up Europe Week, cel mai mare eveniment pentru afaceri incipiente, ce înglobează 300 de evenimente în 50 de țări. 

 

Scopul principal este să aducă împreună decidenți politici și reprezentanți ai autorităților locale și centrale, antreprenori și oameni de afaceri pentru a identifica modalități de colaborare pentru valorificarea potențialului în domeniul inovației. Evenimentul a fost organizat de Spherik Accelerator și Cluj Startups și a avut ca scop angrenarea României în discuția pan-europeană despre economia digitală la nivelul Uniunii Europene.

 

1.000 de persoane sunt angrenate în primărie. Primăria Cluj-Napoca înregistra 952 de locuri de muncă ocupate anul trecut. 145 de persoane au fost angajate, iar 51 au părăsit instituția. Cele mai multe angajări s-au realizat la direcțiile poliția locală (55) și comunicare, dezvoltare locală și management de proiecte (23). Cheltuielile salariale ale instituției au crescut de la 2,8 milioane la 4,5 milioane de lei, de la un an la altul. 

 

Citeste si:

---> Clasa medie din Romania castiga 2 euro pe ora

---> Angajarile se fac mult mai repede prin retelele sociale

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.