Ce riscam daca alegem sa folosim solariul?

Scris de 

După vară, e greu să renunțăm la bronzul acela splendid care ne ascunde toate defectele, umflăturile sau imperfecțiunile pielii și ne face să arătăm minunat în pantalonii cei scurți sau rochia vaporoasă. Și nu puțini sunt cei care decid că bronzul e atât de cool încât în cele mai înfrigurate ierni, la temperaturi de -20 de grade, ei arată ca proaspăt sosiți de pe litoral. Soluția e solariul, o idee bună, modernă și ieftină.

Și bine, bine. Strălucesc ei câteva luni, un an sau chiar mai mulți, dar apoi? Sunt conștienți oare care este pericolul real la care își expun calitatea și sănătatea pielii? Riscurile de a ne îmbolnăvi pielea cu cancer este major. Folosind solariul, ne expunem la radiații UV care sunt mult mai periculoase decât razele soarelui de care ne apărăm și ne cremuim atât de mult ori de câte ori ieșim la piscină sau la plajă. Aceste raze distrug țesutul pielii și îi reduc elasticitatea. Expunerea frecventă la acest tip de raze nu doar ca accelerează procesul de îmbătrânire și apariția ridurilor, dar duce la distrugerea sistemului imunitar, slăbește țesutul pielii și favorizează apariția melanoamelor maligne.

 

Un studiu realizat de cercetătorii suedezi arată că dintre participanții la studiu cei care mergeau la solariu de mai mult de 10 ori pe an aveau un risc de 7 ori mai mare de a dezvolta melanoame maligne, spre deosebire de cei care nu mergeau la solar atât de des. Mai mult, riscul de a suferi de cancer pentru cei care mergeau regulat la solariu era de 1 din 13 persoane, în timp ce pentru cei care mergeau foarte rar era doar de 1 din 97.

 

Lăsând la o parte riscurile majore pe care solariul le are în vedere, putem vorbi și despre alte dezavantaje ale acestui instrument nociv al modernității. Acesta va fi responsabil pentru probleme ca ridurile, pete negre, piele uscată și alte lucruri de soiul acesta total inestetice pentru viitorul pielii noastre. Pentru câteva luni sau poate chiar ani în care pielea va avea culoarea visată, merită oare ca la mijlocul vieții să ne alegem cu o piele îmbătrânită, iar vârsta din buletin să fie una mult prea mică pentru felul în care vom arăta? Dacă stăm să cântărim avantajele și dezavantajele într-o manieră absolut obiectivă, rezultatul este mai mult decât evident în defavoarea folosirii solariului. 

 

Îți spunem noi soluția. Îmbrățișează cu încredere paloarea pielii tale și fii tu cea/cel care face trendul. E gratis, sănătos și ușor de făcut. Așează-ți cu grijă zâmbetul pe buze și fă tu regulile în viața ta. Pune-ți sănătatea pe primul loc și ai grijă de tine!

 

Sursa foto: cupon.md

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.