Vezi programul complet din Piata Unirii pentru Zilele Clujului din 17-20 mai

Scris de 

A VIII-a ediție a Zilelor Clujului este dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.  Zilele Clujului reflectă impulsul mobilizator al dezvoltării orașului, spiritul comunitar și aduc pe străzile urbei, an de an, zâmbete, emoții și un optimism contagios.

 

Program Zilele Clujului 17-20 mai 

 

Sărbătoarea orașului nostru se va desfășura începând de joi, 17 mai, în peste 30 de locuri din oraș, cuprinzând peste 100 de evenimente. Festivalul Zilele Clujului este organizat de Primăria Cluj-Napoca alături de peste 100 de parteneri – instituții publice, companii din sfera privată, asociații și organizații din societatea civilă, voluntari.

 

Piața Unirii

Joi, 17 mai, ora 13:00: *Studenții dau culoare Clujului 2.0*, cu ajutorul pudrelor colorate ce vor fi utilizate pentru a transforma Piața Unirii într-un mozaic viu, oferind un start energic festivalului de suflet al orașului. Studenții clujeni se reunesc joi, 17.05.2018, de la ora 11.30 pe platoul Sălii Polivalente, pentru a lua parte la Parada Studenților, eveniment care marchează încheierea Anului Universitar.

Începând cu ora 21:00, Piața Unirii va găzdui Seara de teatru a Zilelor Clujului. Pe scena principală a festivalului va avea loc spectacolul concert pe muzica Adei Milea, după peripețiile Bravului Soldat Svejk, scris de Jaroslav Hasek, tradus de Jean Grosu și pus în scenă de Teatrul Național Cluj-Napoca.

Vineri, 18 mai, ora 18:00 – „Rapsodia copiilor”: peste 1000 de elevi, alături de orchestra simfonică „Young Famous Orchestra”, sub bagheta dirijorului Vlad Aghaghi, vor oferi un spectacol inedit dedicat Centenarului.

Seara de vineri va continua cu concertele artiștilor Antonia, Compact, The Motans și Voltaj.

Un impresionant spectacol de video mapping va încheia, de la ora 22.45, a doua zi a festivalului.

Sâmbătă, 19 mai, ora 16:00: minunata Paradă a Zilelor Clujului este unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului.

Vom continua cu tradiționala seară de muzică clasică, devenită un punct de referință al festivalului:

19:00 – Cluj in the Groove w/ Bigg Dimm a’Band – Academia de Muzică „Gheorghe Dima”;
20:00 – Corul şi Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” – Gabriel Bebeşelea – dirijor; Răzvan Stoica – vioară;
21:30 – Gala Operelor Clujene – Opera Națională Română Cluj-Napoca și Opera Maghiară din Cluj – dirijor: David Crescenzi, regizor: Alina Nistor, soliști: Cellia Costea, Ruxandra Donose, Ioan Hotea.

Duminică, 20 mai, ora 13:00: în anul Centenarului Marii Uniri, ziua dedicată tradițiilor și folclorului propune un adevărat regal artistic. Interpreți consacrați precum Ionuț Fulea, Mariana Deac, Cornelia și Lupu Rednic, Furdui Iancu, Cornel Borza, Sava Negrean, Dumitru Fărcaș și Aurel Tămaș ne vor încânta cu repertorii din folclorul românesc.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.