Circa 500 de persoane au luat parte la marsul organizat de comunitatea LGBT din Cluj

Scris de 

”Suntem mândri că ieşim în stradă pentru voi şi pentru noi, pentru o Europă mai bună şi pentru o viaţă trăită în normalitate, suntem aici membri ai comunităţii şi susţinători ai comunităţii, din toate mediile sociale. Suntem mult mai puternici şi mai vizibili, am avut curajul să ieşim în stradă şi să venim aici. Suntem aici, suntem cu toţii membrii unei generaţii ce merită să trăiască mai bine. Suntem vocea copiilor ce vor veni şi care merită să fie iubiţi indiferent de ce vor iubi ei”, a spus unul dintre participanţi.

 

Participanţii la miting au purtat pancarte cu mesajele: ”Îmi iubesc copilul trans”, ”Respect pentru persoanele transgender”, ”Spaţiul public este pentru toată lumea”, ”Gay is not an insult”. Ca și anul trecut, la marș a luat parte fostul consilier prezidenţial, Eckstein Kovacs Peter, deputatul Adrian Dohotaru, viceprimarul oraşului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franţei la Cluj, Pascal Feseneau, consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca, Wouter Reijer.

 

”Sunt un reprezentant oficial al Primăriei Koln, sunt mândru că sunt aici pentru a-mi afirma sprijinul pentru comunitatea LGBT din oraşul înfrăţit Cluj-Napoca. Suntem aici pentru că municipiul Cluj-Napoca este un oraş european, facem parte din Tratatul de la Lisabona, unde se vorbeşte despre identităţile sexuale, care sunt valori europene pe care le împărtăşim. Comunităţile LGBT din Cluj-Napoca şi Koln sunt importante pentru noi, drepturile LGBT nu sunt doar ale omului, ci sunt şi drepturi europene. Cluj-Napoca este un oraş al tinerilor, un oraş european, aş fi mândru dacă administraţia locală şi primarul ar sprijini aceste grupuri minoritare sexuale. Este păcat că nu m-am putut întâlni cu cineva din administraţia locală clujeană”, a spus Andreas Wolter, viceprimarul orașului Koln.

 

Citeste si:

---> Noi personaje fantastice care vor ghida spre scenele festivalului UNTOLD zecile de mii de fani

---> Cele mai importante universitati din Romania solicita sa fie implicate in elaborarea noului cadru le…

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.