Dupa autobuzele electrice, la Cluj va veni primul camion complet electric

Scris de 

Dacă Primăria Cluj-Napoca este întâia municipalitate din România care a introdus autobuzele electrice, compania clujeană E Van Wijk (EVW), unic importator în țară al vehiculelor DAF, se află între cele care ar putea aduce aici primul camion complet electric. DAF și VDL fac acum testări pentru camionul electric, nu s-a ajuns la producția de serie. Întâi va fi o caravană europeană cu acest camion, apoi vor fi stabilite centre de testări pentru acestea, sperăm ca și nouă să ne fie repartizat un astfel de vehicul pentru că suntem unic distribuitor al DAF. În România încă nu există camion electric înmatriculat. În vestul Europei unele municipalități încep să impună restricții de aprovizionare în centrele orașelor sau în zonele spitalelor pentru ca transportul de marfă să se realizeze cu dubițe sau camionete silențioase, mai puțin poluante. La noi, această direcție ar trebui să fie completată de reduceri de impozite pentru agenții economici și subvenții. În prima fază se va putea aplica la vehiculele ușoare, sub 3,5 tone, apoi la transportul pe distanțe medii și lungi, concomitent cu mărirea autonomiei și instalarea de stații de alimentare cu energie electrică”, spune Mihai Oprea, director de marketing la EVW Holding.  

 

Așteaptă undă verde de la marile orașe

 

DAF colaborează cu VDL Groep, ambele cu sediul în Eindhoven (Olanda) pentru a lansa în acest an prima serie de camioane electrice în funcțiune, pentru clienți de vârf. Vehiculele dispun de tehnologia VDL E-Power de ultimă generație pentru zero emisii și zgomot ultrascăzut. Camioanele de testare pentru teren vor fi fabricate de DAF, iar întreaga instalație electrică va fi finalizată de VDL Groep.

„DAF a fost printre primii producători care a introdus un camion hibrid cu distribuție electrică în Europa și a continuat să dezvolte grupuri propulsoare hibride și electrice. Pe măsură ce orașele își anunță intenția de a solicita zero emisii și zgomot ultrascăzut, ne vom asigura că le vom oferi clienților noștri soluții optime pentru succesul lor”, a declarat Preston Feight, președintele DAF Trucks.

VDL activează în domeniul electrificării vehiculelor utilitare. „VDL s-a dovedit a fi un lider în domeniul autobuzelor electrice pentru transportul public și a livrat deja sute de autobuze electrice operatorilor de transport public din întreaga Europă. Parteneriatul cu DAF pentru acest camion electric reprezintă o oportunitate extraordinară pentru ca două societății de tehnologie să conducă lumea vehiculelor utilitare electrice”, a spus Willem van der Leegte, președintele VDL Groep.

 

Citeste si:

---> Bosch Va Recruta Masiv Pentru Fabrica De La Jucu

---> Compania PwC Va Lansa O Actiune De Recrutare De Studenti Si Proaspat Absolventi

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.