Cluj-Napoca si 7 comune de langa municipiu vor avea un tren metropolitan

Scris de 

Consiliul Local Cluj-Napoca a validat asocierea cu 7 comune de lângă municipiu pentru realizarea de studii de prefezabilitate, fezabilitate şi de impact de mediu pentru introducerea trenului metropolitan.

 

”S-a aprobat acordul de asociere pentru realizarea, în parteneriat cu comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca, a studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi de impact de mediu pentru introducerea trenului metropolitan pe traseul Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida. Trenul metropolitan este un proiect integrat cu metroul din interiorul municipiului Cluj-Napoca, astfel încât în afara oraşului să avem un tren de suprafaţă, in interior să avem metrou, iar după ce iese din Cluj să-l conectăm cu linia de cale ferată existentă, pentru dezvoltarea culoarului de nord al oraşului. Ne propunem ca în ianuarie 2019 să scoatem la licitaţie studiile de prefazabilitate şi fezabilitate, pentru a putea obţine chiar din acest exerciţiu financiar bani europeni pentru tren”, a spus primarul Emil Boc.

 

”Viitorul se pregăteşte acum, dacă nu ne preocupă soarta viitorului Clujul vom ajunge peste câţiva ani în imposibilitatea de a mai continua dezvoltarea şi asigurarea unei mobilităţi urbane de calitate în municipiu. Coroborat cu centura metropolitană se impune şi proiectul trenului metropolitan care dă o şansă de modernizare şi dezvoltare şi pentru partea de mobilitate şi pentru cea de creştere economică a întregii zone şi ajută şi la o dezvoltare durabilă a transportului din zona municipiului Cluj-Napoca, prin reducerea numărului de maşini şi a poluării. Neimplementarea unui astfel de transport va avea un impact negativ puternic, materializat prin creşterea, în continuare, a traficului rutier în Cluj-Napoca, aspect care va duce la congestii, la creşterea emisiilor de noxe, a zgomotului”, a subliniat edilul Clujului.

 

Finanțarea ar putea fi asigurată, șansele fiind foarte mari, din fonduri europene, susține Emil Boc, dar acesta nu a putut oferi ceva garanții, fiind doar supoziții privind bugetul Uniunii Europene din 2021 încolo.

 

Citeste si:

---> Inca 30 autobuze Mercedes-Benz Conecto au intrat in circulatie in municipiul Cluj-Napoca

---> Filmul Morometii 2 poate fi vazut acum si de romanii din diaspora

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.