Tabloul „Funeraliile lui Duchamp” semnat de un fost student UAD Cluj a fost vandut cu 4.3 milioane de lire sterline

Scris de 

Pentru suma de 4,3 milioane de lire sterline și-a vândul artistul Adrian Ghenie, absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj, unul dintre tablourile sale. Tabloul „Funeraliile lui Duchamp” a fost vândut de către Casa de licitații Sotheby’s, care au estimat, inițila, lucrarea la  2,5 – 3,5 milioane de lire sterline. Pictura a fost realizată în urmă cu zece ani și are o dimensiune de 2 pe 3 metri.

 

Adrian Ghenie este originar din Baia Mare, dar a urmat cursurile la Universitatea de Arte și Design din Cluj, absolvind în 2001. În 2005, împreună cu Mihai Pop, a fondat Galeria Plan B, extinsă ulterior și în Berlin.  Până în 2013, Ghenie și-a împărțit viața între România și Germania, însă, în cele din urmă, a ales Berlinul, unde este considerat unul dintre reprezentantii noului val al artei vizuale românești. Pictorul și-a bătut, în octombrie 2016, propriul record cu tabloul “Nickelodeon”, vândut pentru 9 milioane de dolari la casa de licitații Christie’s.

 

CIteste si:

---> UNTOLD si Asociatia "Daruieste Viata" au construit primele 2 camere sterile din Transilv...

---> Microsoft vine la Cluj cu un seminar gratuit pe tema transformarii digitale

 

Sursa: cluju.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.