Reprezentantii QS Ranking au analizat la UBB situatia universitatilor romanesti in clasamentele internationale

Scris de 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a găzduit, la finalul săptămânii trecute, întâlnirea dintre reprezentanții a 17 universități publice din România şi cei ai companiei britanice care elaborează rankingului QS – unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților. Tema discuțiilor a vizat sistemele de evaluare academică (cu detalierea evaluărilor QS), specificul şi caracteristicile universităților world-class, dar și situația şi poziţionarea universităților românești în rankingul QS.

 

„Poziționarea universităților românești în rankingurile internaționale depinde foarte mult, dincolo de eforturile proprii, și de politicile naționale în domeniu, mai ales de susținerea adecvată a finanțării și a unei legislații competitive”, a afirmat, la finalul întâlnirii, prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, prof. univ. dr. Daniel David.

 

Potrivit acestuia, concluziile întâlnirii găzduite de UBB mai arată că „este important ca universitățile românești și politicile educaționale să se raporteze la criteriile academice internaționale dacă nu vor să rămână izolate și tot mai puțin performante, iar universitățile românești pot și trebuie să facă sugestii cu privire la sistemele de evaluare, ținând cont de specificitățile lor, dacă acestea sunt justificate și nu sunt înțelese adecvat în contextual evaluării internaționale”.

 

Conform celui mai recent clasament QS al universităților din zona Europei de Est şi a Asiei Centrale (QS World University Ranking 2019), Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă poziția 34 din peste 300 de universități, fiind prima la nivel național. Clasamentul utilizează atât indicatori educaţionali, cât şi indicatori de cercetare.

 

Poate le-ai ratat:

---> Oportunitate excelenta de dezvoltare prin discutii libere la BookLand Evolution in data de 8 mai

---> Competitia oficiala TIFF 2019 include 12 opere singulare, puternice si provocatoare

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.