Macheta de bronz a zonei centrale a Clujului a fost amplasata in Piata Unirii

Scris de 

Macheta cuprinde zone precum Piața Unirii, Piața Avram Iancu și Piața Cipariu, respectiv toate străzile adiacente din acest perimetru. Astfel, Cluj-Napoca se alătură unei liste lungi de importante orașe europene a căror zonă centrală este reprezentată în „punctul 0” al orașului.

 

Macheta este amplasată pe colțul sud-vestic al Pieței Unirii și este inscripționată în limbajul Braille, fiind accesibilă inclusiv pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acestea pot palpa reprezentările clădirilor și pot astfel să „simtă” centrul orașului, spun reprezentanții municipalității. Proiectul a fost realizat în urma colaborării dintre oamenii de afaceri din Cluj-Napoca și donat municipalității, pentru beneficiul întregii comunități.

 

„Am participat astăzi (n.red. luni) la dezvelirea machetei de bronz a zonei centrale a municipiului, un nou punct de atracție pentru clujeni și turiști, pe care sunt reprezentate Piața Unirii, Piața Avram Iancu și Piața Cipariu și toate străzile adiacente din acest perimetru. (...) Primăria municipiului Cluj-Napoca este și va fi mereu deschisă oricărei inițiative menite să transforme Clujul într-un oraș cât mai accesibil. La Cluj-Napoca, nimeni nu este lăsat în urmă!”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

 

Citeste si:

---> Peste 8300 locuri bugetate vor fi scoase la concurs de UBB in anul universitar 2019-2020

---> Concert Metallica la Bucuresti in turneul Worldwired. Cate bilete mai sunt disponibile

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping