Joia aceasta incepe cea de-a 4-a editie a Smida Jazz Festival in Parcul Natural Apuseni

Scris de 

Pentru a 4-a oară, sunteți invitați la Smida Jazz, festival dedicat jazz-ului de avangardă ce se desfășoară în pitorescul sat Smida (comuna Beliș, județul Cluj - în mijlocul Parcului Natural Apuseni). Pe parcursul a 4 zile, între 15 și 18 august, de joi până duminică după-amiază, vă puteți petrece o mini-vacanță în Apuseni, în care să vă bucurați de concertele a 10 grupuri muzicale avangardiste (naționale și internaționale) și 8 DJ set-uri pe timp de zi și pe timp de noapte. În timpul zilei, organizatorii pun la dispoziție peste 20 de activități artistice, literare, sportive sau recreative.

 

Concerte Main Stage

Cele mai sonore nume care vor urca pe scena principală anul acesta sunt Nik Bärtsch's RONIN: un grup ce încorporează elemente din lumi muzicale disparate, fie ele funk, muzică clasică sau elemente din muzica ritualică japoneză, contopite într-un stil nou, coerent; James Holden & The Animal Spirits - un producător electronic, “șaman al sintetizatorului” + muzicieni axați pe improvizație = un grup care îmbină jazz astral, minimal și ritmuri ale muzicii nord-africane, combinație descrisă de Holden ca “folk-trance” și Mammal Hands - unul dintre cele mai palpitante grupuri din Europa, asemănat cu GoGo Penguin și Portico Quartet și reprezentat de celebra Casă de Discuri Gondwana Records. Phronesis, Szun Waves, LBT - Leo Betzl Trio, Deus Ex Quartet, Paolo Profeti European Collective, Flatsharks și Grey Paris sunt celelalte grupuri așteptate, la fel de interesante, și despre care puteți citi mai multe aici https://smidajazz.ro/artisti/.

 

DJ Set-uri la Secondary Stage

Anul acesta, zona de afterparties cu DJs se transformă în Secondary Stage sau zona unde vor exista audiții live de viniluri și muzică ambientală pe timp de zi, dar și DJ set-uri pe ritmuri de dans pe timp de noapte, după încheierea concertelor de la Main Stage. În această zonă sunt așteptați 8 DJ români cunoscuți, printre care Rodion G.A, supranumit “părintele muzicii electronice românești” sau grupul Nopame, cunoscut pentru stilul “house cu tot felul de influențe afro și funky”.

Program muzical 02

Activități de zi

Pe parcursul celor patru zile, participanții au de ales dintr-o varietate de activități la Zona de Workshop-uri: de creație artistică, de creat terarii și obiecte din sticlă sau pictură pe lemn. În Grow Area, o zonă nouă a festivalului, vor putea participa la sesiuni de Morning Yoga, discuții despre Mindfulness cu psihologul Andrada Terpe sau despre Rolul muzicii în viața de zi cu zi cu muzicologul Beatrice Iordache. Tot aici vor avea loc discuții cu grupurile Flatsharks și Phronesis, moderate de Inertia Movement.

 

Sâmbătă, respectiv duminică, Cărturești Cluj îi aduce pe scriitorii Vlad Moldovan și Andrei Dósa pentru lecturi publice și discuții deschise cu participanții, iar grupul IMPROvertiții organizează ateliere de improvizație teatrală. Tot în perimetrul festivalului, în corturile dedicate, cei de la MusicHub vor ține cursuri de cântat la instrumente muzicale, echipa care a inventat jocul 100% românesc Zestrea va organiza sesiuni de joc, în premieră pentru participanții Smida Jazz, iar cei care vor avea de și mai multă relaxare vor putea opta pentru Sesiuni de masaj by Reka.

 

De departe cele mai interesante activități sunt cele din afara festivalului, menite să stimuleze oamenii să exploreze frumusețea Parcului Natural Apuseni: tururi ghidate în Peștera Pepii, tururi pe biciclete electrice, plimbări pe lacul Beliș-Fântânele cu caiacul sau cu SUP-uri, tururile ghidate de recunoaștere a florei și faunei, organizate de Cluj Guided Tours.

 

Cei mici vor avea o zonă dedicată, umbrită, în festival și animată pe tot parcursul zilei de ateliere de creație, culori și jocuri destinate lor. Toate activitățile, precum și modalități de înscriere sau alte informații de interes spot fi consultate aici: https://smidajazz.ro/activitati/ Programul pe zile și pe ore al concertelor și activităților aici este pe site-ul festivalului: https://smidajazz.ro/info/#program. Tot aici, se poate consulta și harta: https://smidajazz.ro/info/#harta

 

Bine de știut!

  • Accesul se face începând de joi, ora 14:00
  • Există un camping amenajat cu dușuri cu apă caldă, lavoare, toalete ecologice și pază unde persoanele doritoare pot campa, în corturile personale
  • Copiii cu vârste până-n 14 ani și persoanele cu handicap (împreună cu un însoțitor) beneficiază de intrare liberă, atât la festival, cât și în camping, pe baza documentelor justificative. Și localnicii se vor bucura de intrare liberă (pe baza cărții de identitate).
  • Orice achiziție (mâncare, băutură, merch etc.) se va face NUMAI utilizând cardurile speciale ce pot fi ridicate de la punctele de Top Up, marcate pe hartă. Alimentarea lor se poate face prin plăți în numerar sau cu cardul. Sumele neutilizate de pe carduri pot fi returnate, la punctele de Top Up, până cel târziu duminică, 18 august, ora 18:00. După această oră, sumele neutilizate nu vor mai putea fi returnate.

 

Smida Jazz Festival vă așteaptă cu bucurie și în acest an în Parcul Natural Apuseni!

 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.