Rectorii universitatilor din Cluj s-au intalnit cu prefectul

Prefectura Cluj Napoca Prefectura Cluj Napoca
Scris de 

Rectorii universitatilor din Cluj-Napoca s-au intalnit cu prefectul Gheorghe Vuscan, intalnirea a vizat deschiderea unui dialog pe teme economice, sociale si culturale, care sa cuprinda si aspecte referitoare la regionalizare si pe cele legate de pregatirile intreprinse de autoritatile locale pentru statutul municipiului de Capitala Europeana a Tineretului, in 2015, si pentru la titlul de Capitala Culturala Europeana, in 2021.


La reuniune au participat directorul Ioan Stefan Groza din Ministerul Educatiei, vicepresedintele Consiliului Judetean Istvan Vakar, vicepresedintele Primariei Cluj, Anna Horvath, si rectorii universitatilor clujene Ioan Aurel Pop - Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB), Alexandru Irimie - Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu", Doru Pamfil - Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV), Ioan Sbirciu - fost rector al Universitatii de Arta si Design (UAD), Aurel Vlaicu - Universitatea Tehnica (UT), si Gabriel Banciu - presedintele Senatului Academiei de Muzica "Gheorghe Dima".

 

Rectorul UBB a evidentiat, ca municipiul Cluj-Napoca este "cel mai universitar oras din Romania", cu peste 100.000 de studenti la facultatile de stat si particulare. Studentii de la UBB se vor implica in buna organizare a manifestarilor cuprinse in programul Capitala Europeana a Tineretului, in 2015.

 

Rectorul Universitatii Tehnice, Aurel Vlaicu, a pledat pentru constituirea unui Consortiu al Universitatilor Clujene. El spune că, alaturi de UMF si de Clinici, si sectorul IT a devenit un brand al orasului. Specialistii clujeni in IT au deja o binemeritata reputatie mondiala.

 

USAMV prin vocea rectorului prof. univ. dr. Doru Pamfil, doreste ca administratia sa se implice in solutionarea problemelor Statiunii de Cercetare Pomicola, stagnante de aproape un deceniu.

 

Pe de alta parte, prof. univ. dr. Ioan Sbirciu a amintit ca nici in acest moment orasul Cluj-Napoca nu are o galerie de arta, dupa ce spatiul acesteia a fost retrocedat proprietarilor. Universitarul clujean isi doreste ca in proiectele orasului si in cele judetene sa fie cooptati specialistii din universitati. 

 

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook