Muzeul Alexandru Duma, cel mai nou muzeu din Cluj, se poate vizita gratuit

Scris de 

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai a inaugurat Muzeul Alexandru Duma. Amenajat în contextul Centenarului UBB și dedicat Primului Război Mondial, muzeul prezintă într-un context documentar desenele artistului Alexandru Duma (1887-1916), realizate în cei doi ani petrecuți pe front ca soldat în armata austro-ungară.

 

Alexandru Duma este considerat una dintre personalitățile distincte ale Școlii de pictură de la Baia Mare, iar caietele rămase în urma sa au atât o valoare documentară, cât și o certă valoare artistică.

 

Vizitatorii vor afla detalii despre biografia, opera și itinerarul artistului pe front cu ajutorul unei platforme digitale create special pentru acest muzeu, vor descoperi în desenele expuse diverse aspecte ale vieții militare –  de la evenimentele cotidiene din spatele frontului la momentele mai mult sau mai puțin tensionate din tranșee sau din spital – și vor putea experimenta atmosfera Marelui Război prin intermediul unui film VR inclus în expoziția permanentă a muzeului.

 

Pe viitor, sala multimedia a Muzeului Alexandru Duma va găzdui activități destinate studenților și elevilor, precum și altor categorii de public interesate de Marele Război.

 

Muzeul va putea fi vizitat în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 9.30-13.30.

 

Citeste si:

---> Electric Castle castiga titlul de Best Medium Festival din Europa

---> Finantare importanta pentru aplicatia yeParking din Cluj

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.