Sunt Hot Crypto Wallet-urile destul de sigure?

Scris de 

Criptomonedele devin din ce în ce mai populare și importante pentru economia țărilor, dar și a întregii lumi. Acest lucru se datorează securității sporite a acestora, capacității de a le folosi pentru a achita o mare parte din serviciile online și multe alte avantaje. Da, este adevărat, odată cu popularizarea criptomonedelor, poți juca pacanele online, poți cumpăra haine și alte produse și te poți abona la diferite servicii cu ajutorul acestora.

Dar, unde este cel mai bine să-ți păstrezi criptomonedele? Află, în acest articol, dacă hot crypto wallet-urile sunt destul de sigure pentru a fi folosite ca un wallet permanent și care sunt avantajele acestui tip de păstrare a criptomonedelor.

Ce este un hot wallet și cum lucrează acesta?

Înainte de a decide pentru tine dacă un hot wallet este destul de sigur și securizat, trebuie să înțelegi mai întâi bazele acestuia și cum lucrează un hot wallet. Deci, ce este un hot wallet? Un hot wallet este un wallet care este mereu conectat la internet. Acesta este folosit pentru a primi sau trimite diferite criptomonede instant. Cea mai mare diferență a acestuia în comparație cu un cold wallet este conectarea permanentă la rețeaua de cripto și la internet.

Principiul de lucru a acestora este destul de complicat. În acest articol însă, îți vom explica în linii generale cum lucrează un hot wallet. Când cumperi sau minezi diferite tipuri de criptomonede, trebuie să îți faci un cripto wallet unde toate resursele vor fi transferate. Pentru a facilita legătura dintre wallet și ecosistem, hot wallet-urile sunt mereu conectate la internet. Astfel, ecosistemul este capabil să-ți transmită cheile private pentru ca tu să le stochezi sau folosești mai departe.

Când controlezi o sumă de criptomonede, tu ai cheile private sau publice ale acestora. Cheile private sunt niște numere similare cu numele de identificare personală. Acestea îți permit să controlezi mai ușor câte criptomonede ai și să îndeplinești astfel de task-uri de zi cu zi. Cheile publice arată ca un username. Acestea sunt folosite pentru a identifica wallet-ul și pentru ca utilizatorul acestuia să primească cripto fără a arăta câți bani are.

Hot wallet-urile sunt, de obicei, aplicații conectate la internet care îți permit accesarea și folosirea acestor chei. Pentru un utilizator de rând, un cripto wallet este interfața care îi arată câți bani are, cum să schimbe și să vândă aceste criptomonede. Pentru ecosistem însă, aceste wallet-uri sunt convenabile pentru a menține informația despre cantitatea de tranzacții și resurse care trec prin acest hot wallet. Iată câteva exemple de cele mai populare hot crypto wallet-uri:

  • Trust Wallet
  • Coinbase Wallet
  • Luno Wallet
  • Huobi Pro
  • Trezor
  • Exodus

Este un hot wallet destul de sigur?

Cea mai mare problemă a hot cripto wallet-urilor este incapacitatea acestora de a menține o cantitate mare de criptomonede în siguranță. Da, acest tip de cripto wallet-uri este unul destul de securizat pentru a conține o cantitate mică sau medie de criptomonede. Nu trebuie să uiți însă că aceste wallet-uri sunt mereu conectate la internet, ceea ce face ca spargerea lor să fie un lucru extrem de ușor pentru hackeri cu experiență.

Cea mai bună și sigură variantă de folosire a unui hot wallet este pentru transferuri de criptomonede. Astfel, nu vei da destul timp diferitor persoane terțe pentru a sparge wallet-ul tău și vei fi în completă siguranță. Dar, unde să păstrezi criptomonedele? Această întrebare este una dintre cele mai importante din comunitatea cripto. Cea mai sigură formulă de păstrare a criptomonedelor este folosirea unui cold wallet pentru cea mai mare parte a resurselor cripto și a unui hot wallet pentru tranzacții și alte transferuri.

Combinația acestor două tehnologii va permite asigurarea securității maxime atât în timpul tranzacțiilor cât și în timpul păstrării unei cantități nelimitate de criptomonede.

Cum faci un hot wallet mai securizat?

Unul dintre cele mai importante criterii care te vor ajuta să menții un hot cripto wallet intact este cantitatea de resurse stocate pe el. Dacă vei ține o cantitate mică de criptomonede pentru careva transferuri instante, acesta nu va deveni niciodată ținta atacurilor cibernetice. Există însă și alte lucruri pe care le poți face pentru a securiza și mai mult wallet-ul tău.

În primul rând, inventează sau folosește o parolă cât se poate de grea. Această parolă nu trebuie să se asemene cu nici un aspect al vieții tale. Nu folosi nume, date de naștere sau alte informații personale ce pot fi găsite pe rețelele tale de socializare. Folosește o parolă ce constă din simboluri alese aleatoriu sau cuvinte fără de legătură.

Un alt aspect ce ți-ar putea salva monedele este soft-ul pe care îl folosești. Dacă ești la curent cu toate update-urile pe care compania le face și nu uiți să descarci ultimele versiuni ale soft-ului folosit, ești probabil în siguranță. Companiile ce publică aceste aplicații pentru ca oamenii să le folosească au o reputație de menținut. Dacă s-ar afla că MetaMask este extrem de ușor de spart deoarece compania nu a depus efortul necesar pentru a securiza aplicația, este evident faptul că acest cripto wallet va pierde o mulțime de clienți loiali, același lucru și cu alte companii.

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.