Se organizeaza Festivalul Alimentului la USAMV

Scris de 

Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Specialiștilor din Industria Alimentară din România (ASIAR) organizează “FESTIVALUL ALIMENTULUI, Ediţia a – II - a”. Evenimentul va avea loc în data de 13.06.2013, orele 10.00 – 13.30 în clădirea Institutului de Ştiințele Vieţii, din incinta Universităţii de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Calea Mănăştur, nr. 3-5.

În cadrul acestui eveniment, studenţii Facultăţii de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor, specializările: “Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole” şi “Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare”, vor expune produsele realizate în cadrul proiectelor de licenţă. Organizatorii subliniază faptul că vizitatorii vor putea gusta din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovative şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

 

Una dintre studente va prezenta o băutură răcoritoare pe bază de zară (zer), spumoasă, îndulcită şi aromată cu cafea pulbere. Şi mai dulce se anunţă proiectul unei alte studente, care va prezenta o îngheţată freezată cu esenţă de vanilie. În conţinutul îngheţatei sunt bucăţi crocante de migdale, iar la suprafaţă este asezonată cu topping de caramel şi fulgi de migdale, se arată în descrierea proiectului.

 

Pâinea în patru culori diferite: verde, roşu, portocaliu şi alb, este invenţia unei alte studente. Dacă produsul nu pare prea tentant la început, studenta dă asigurări că pâinea e colorată exclusiv cu coloranţi naturali, obţinuţi din spanac, sfeclă şi morcovi.

 

Un alt proiect inedit este al unei studente care a realizat "eticheta inteligentă". Acesta este fabricată din compuşi biodegradabili (alginat, chitosan, ceai verde şi busuioc), care sub acţiunea jetului de apă se dezintegrează, reducând numărul de bacterii şi cantitatea de pesticide de la suprafaţa fructelor şi legumelor.

 

Dacă studentele au ales proiecte "dulci", studenţii de la USAMV Cluj-Napoca s-au gândit la ceva mai pe gustul lor: berea "High Gravity". Asta înseamnă că berea, nefiltrată, este mai densă. Berea studenţilor va fi îmbuteliată în ambalaje de sticlă.

 

Sursa: ftr.ro

Sursa foto: transilvaniatimes.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.