Aniversare si sarbatoare la USAMV, Cluj-Napoca

Scris de 

Astăzi a fost zi de sărbătoare pentru studenții USAMV din Cluj-Napoca. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a sărbătorit Ziua Facultăţii de Agricultură, pe 21 iunie, începând cu ora 10:00.

Cu ocazia acestui eveniment, s-au desfăşurat diverse manifestări, dintre care amintim dezvelirea plăcii comemorative Prof. dr. Costică Panfil la Disciplina de Genetică, în clădirea Aulei USAMV Cluj-Napoca și Simpozion omagial “90 de ani de la naşterea Prof. dr. Costică Panfil” , la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, USAMV Cluj-Napoca. La dezbaterea despre istoricul Facultăţii de Agricultură au fost invitaţi Prof. dr. Alexandru Salontai, Prof. dr. Petru Guș şi Prof. dr. Ioan Rotar, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, USAMV Cluj-Napoca.

 

Prof. dr. Costică Panfil (1923-2004), în calitate de dascăl şi om de ştiinţă, a pus bazele afirmării disciplinei de Genetică, atât pe plan didactic cât şi pe plan ştiinţific. Prin procupările sale ştiinţifice, de pionierat în domeniul geneticii, prin strădania de a impune o mare rigoare în demersul cercetărilor şi procuparea de a forma specialişti bine pregătiţi din punct de vedere teoretic şi practic, prin contribuţiile fundamentale şi de odin metodologic în cercetarea genetică, profesorul Costică Panfil este considerat ca fiind fondator al şcolii clujene moderne de genetică vegetală.

 

Echipa Campuscluj.ro transmite un călduros ,,la mulți ani” și mult succes studenților și absolvenților Facultății de Agricultură!

 

Sursa: edumanager.ro

Sursa foto: cluj.provincianews.ro

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook