Cat va conta media de la bacalaureat pentru admitere?

Scris de 

Universităţile din România se pregătesc intens de admitere. Pentru a fi sigure că vor avea candidaţi pentru locurile disponibile pentru ADMITERE 2013, multe dintre instituţiile de învăţământ superior organizează până în 22 iunie centre de pregătire pentru BACALAUREAT 2013, unde absolvenţii de clasa a XII-a pot veni gratuit pentru meditaţii la diferite materii pe care le vor susţine la examenul de maturitate.

În total, cele 56 de universităţi de stat acreditate pun la bătaie 62.00 de locuri pentru anul şcolar 2013-2014. Cu toate că n-au renunţat să ia în considerare nota de la Bacalaureat, multe dintre universităţi organizează şi examen de admitere pentru locurile  de la buget.

 

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop, a spus săptămâna aceasta că, de anul viitor, instituţia pe care o conduce va lua în considerare varianta de a nu mai ţine cont cont de media de la bacalaureat pentru admiterea în anul 2014-205.

 

Pentru anul universitar 2013-2014, media de la Bacalaureat contează în proporţie de 50-70%, în funcţie de facultate.

 

Unele dintre facultăţile care  organizează concurs de  admitere sunt: Facultatea de Istorie si Filosofie, Facultatea de Istorie si Filosofie, Facultatea de Istorie si Filosofie, Facultatea de Matematică.

 

La Matematică, înscrierea la concursul de admitere: 16–19 iulie 2013, între orele 9.00–14.00, şi costă 30 de lei. Concursul constă în probă scrisă la Matematică sau la Informatică , în funcţie de preferinţele candidatului. Media  generală de la Bacalaureat va conta pentru departarea candidaţilor, în condiţiile în care obţin aceeaşi notă.

 

Facultatea de Istorie şi Filosofie va organiza perioada de înscriere în intervalul 15-22 iulie 2013. Taxa de înscriere este de 30 de lei, iar taxa anuală la locurile nebugetate se ridică la suma de 2.200 de lei.

 

Înscrierile la Facultatea de Drept  se vor face în perioada 15-19 iulie 2013, iar taxa de înscriere este de 30 de lei.

 

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: ef.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.