Ce perle avem de la bacalaureatul de anul acesta?

Scris de 

Și pentru că nu trece niciun an în care să nu ne delectăm cu te miri ce perle de la bacalaureat, Campuscluj.ro ți-a pregătit o adevărată compilație, pentru toate gusturile și amuzamentele. Unele mai bune decât celelalte, aceste perle sunt menite să atragă atenția asupra calității învățământului românesc, însă din nefericire, schimbări în bine nu vor veni prea curând. Așadar, citiți, minunați-vă și spuneți: ,,Așa nu!”

 

,,Părerea mea e că Ilie Moromete lua la mişto pe toţi pentru că se credea superior din naştere. N-a avut nevoie de multă şcoală şi de aceea e idolul meu"

 

"Eu din ce a zis Lucian Blaga n-am înţeles nimic. O să mai scriu o bucată de comentariu din Moromeţii în loc"

 

,,Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci".

 

,,Baiazid i-a zis cel bătrân lui Mircea să facă mişto de el".

 

"Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat"

 

,,Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şi ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul”

 

,,Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel.  Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei”

 

,,Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric”

 

,,Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place”

 

,,Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis”

 

,,Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa”

 

,,Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu ”

  

La cerinta de a formula un enunt cu substantivul umăr: ,,Ma doare-n umar de tine.”  

 

 ,,Rolul ghilimelelor e sa stii tu, ca esti cititor, ca n-a zis asta autorul, ci ca a auzit pe undeva si si-a scris repede in carnetel."

 

,,Va rog eu sa-mi DATZI cinci, am problem acasa nici nu VRETZI sa SHTITZI. FACETZIMI un bine sint amarat."

 

 

Modele în viaţă. Text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa alegerii unui model de viaţă.

 

,,O duci bine în viaţă dacă eşti şmecher, cu maşină tunată, gagică cool, ţi se apleacă lumea la picioare. Sau poţi fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie“.

 

,,Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbeşte pe înţelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicţionar ca să pricep ce vrea să spună“

 

,,Multă lume a critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiş în show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la elevizor. Pentru mine ele au reuşit în viaţă. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te ştie nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci“.

 

,,Este foarte important să îţi alegi un model în viaţă. Eu încă de mică m-am văzut model de succes, pe marile scene, prezentând haine scumpe, pentru oameni rafinaţi. Acum modelul meu este Mădălina Ghenea."

 

,,În această poezie, luna semnifică noaptea, şi asta înseamnă că a venit timpul acţiunilor care nu pot fi făcute ziua"

 

,,Bărbaţi cu ochii mari şi pe alocuri curioşi"

 

,,Tendinţa (lui Margulis) de a avea încredere în oameni, ducându-l de nas"

 

,,Margulis poate fi asociat cu Gogoaşa care a fost păcălită de vulpe"

 

,,Enunţ cu expresia „a fi de partea cuiva“: Eu sunt de partea ministrului în privinţa copiatului"

 

,,Enunţ cu expresia „cu trup şi suflet“: „Cu trup şi suflet“ înseamnă a avea încredere într-o persoană care te-a pătruns"

 

,,Omul este fericit atunci când dragostea-i ajunge până-n fund"

 

,,Slavici de asemenea întruchipează moralul în sânul mamei lui Ghiţă"

 

,,Mara punea banii în colţunaşi…"

 

,,Ca în poezia „Pe lângă plopii fără solzi“"

 

,,Mărul – fructul iscoadei"

 

,,Pronumele le arată o direcţie, aici poetul demonstrează că adoarme…"

 

,,Nam nici o ideie cum trebuiam să mai dezvolt ideia aceasta, că poiezia este compusă aşa că nam nici o emoţie pozitivă asupra ei"

 

,,Vitoria Lipan şi-a înmuiat bine picioarele în apa poporului român"

 

Unul dintre absolvenţi a încercat să aducă în zilele noastre faptele descrise de Călinescu: „Ţoalele astea nu se potrivesc deloc cu ceea ce cool pentru mine. Auzi, haine gri cu petice, cojocel, gumilastici. Aş purta cel mult un jins cu petice, da să fie Calvin. Merge asta cu bocancii, da să aibă stil, marcă. Port şi sacouri şic, dar cu piele în coturi, nu cu sac pe umeri. M-a deprimat fragmentu ăsta“.

 

O altă cerinţă din textul lui Călinescu făcea referire la rolul verbelor la timpul imperfect. Unul dintre absolvenţi a găsit de cuviinţă să răspundă: „N-avea omul alte cuvinte la el, d-asta le-a folosit. Era un fel de Vanghelie modern“.

 

Şi la cerinţa cu secvenţele din text care fixează dimensiunea spaţială s-a născut o perlă: „Ce spaţiu, când totul se petrece pe pământ, pe strada Băneasa, lacul Floresca, în 1950. De unde nave cosmice atunci?“, se întreabă un candidat la diploma de Bacalaureat.

 

Când vine vorba de menţionarea tipului de perspectivă, pe una dintre lucrări scrie: „Perspectiva este anostă, deprimantă, nu se vorbeşte de mallul din zona Băneasa, numai de străzi murdare, oameni săraci, hamali“.

 

 

Sursa foto: timpul.md

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.